Kakaós kókuszos keksz

2014-07-23

sponsored links

A címe alapján nem nehéz elképzelni, olyan, mintha a Bounty csokit gyúrtuk volna kekszbe. A teljes hasonlósághoz azért nem ártana egy kis csokiba mártani õket (a keksz felét vagy a talpukat), de ehhez ebben a melegben már nem volt türelmem. A sütése nem vészes még nyáron sem, mert gyorsan megsülnek, csak 10 percet töltenek a sütõben, és egy ekkora adag nekem elfér két gáztepsin. Szóval akinek légkeveréses a sütõje (mázlisták!), az tolja be egyszerre a két tepsit, így csak 10 percig kell elviselni a meleget a konyhában.

Emellett nagy elõnye a keksznek, hogy nagyon sokáig eltartható, úgyhogy nyugodtan lehet belõle dupla adagot készíteni. Egy csatos üvegben, vagy fémdobozban simán eláll és nem veszít élvezeti értékébõl. Omlós, puha marad, ezért érdemes egyszerre nagyobb adagot csinálni. Ahogy a kép is mutatja, ez csak szerelem lehet! :)

Készült már egy ?sima? verzió régebben, azt is kukkantsátok meg!

photo 3



4





Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):

20 dkg vaj (tényleg vaj, egy grammnyi sem helyettesíthetõ margarinnal! szigor van!)

12 dkg cukor

1 db tojássárgája

20 dkg liszt

2-4 dkg kakópor

4 dkg kókuszreszelék

2-3 ek. házi vaníliás cukor / 3 zacsi vanillincukor



Örömhír következik: a keksz tésztájához csak annyit kell csinálni, hogy mixerrel kihabosítjuk a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, meg a tojássárgájával. Ezután fakanálra váltunk és elkezdjük beledolgozni a lisztet, a kakóport és a kókuszreszeléket. Amikor már valamennyi lisztet felvett, kézzel folytatjuk, amíg kis labdacs nem lesz. Javaslom, hogy ne gyúrjuk sokáig, és akkor szép márványos lesz a kekszünk a kakaóportól.

Ha ragad, akkor lisztezzük, ha túl sok lett a kakópor, kókuszreszelék, akkor egy kis tejjel lazíthatunk rajta. Ha összeállt a tészta, akkor csomagoljuk folpackba, és pihentessük minimum fél órát a hûtõben. De ha úgy jön ki a lépés, egy egész éjszakát is ott hagyhatjuk. ;)

Két gáztepsit leterítünk sütõpapírral, majd egyenlõ nagyságú, diónyi gombócokat helyezünk el rajtuk a keksztésztából. Ha van valami jópofa kekszpecsétünk, akkor azzal ellapítgatjuk a gombócokat, ha nincs, akkor tökéletesen megteszi egy pohár alja, talpa is. Lehet, hogy néha lisztezni kell, hogy ne ragadjon.

180 fokon 10-12 perc alatt megsülnek. Ha a szélük már kicsit barna, jó is, vegyük ki õket és lehetõleg a papírt húzzuk le a tepsirõl, ne maradjanak a kekszek a forró tepsin. Hagyjuk õket kihûlni, mert ilyenkor még ruganyosak, könnyen törnek.



3



Magában, kakó/kávé mellé isteni, de ha valamiért maradna több szem keksz, akkor készítsünk pohárkrémet vagy sajttortát. Vagy csak egyszerûen morzsáljuk össze, és szórjuk fagyira!

Rágcsálás közben pedig gyertek, nézzetek körül a facebook oldalon is!



7






Hasonló bejegyzések:




photo 5
Omlós vajas keksz


fotó 2
Mogyorós-csokis pöffeteg keksz


2
Túró rudi pohárkrém piros bogyósokkal


eckler
Én és az éclaire fánk ? 3:1




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/07/23/ka...

sponsored links

Keres?s