Kakaós kelt pillangók
sponsored links
Nincs is jobb reggeli mint egy kakaós süti egy pohár finom kakaóval.
A kelt kakaós sütik a gyerekek nagy kedvence, de valljuk be õszintén mi felnõttek is nagyon szeretjük.
A receptet Limara pékségében találtam , és most sem csalódtam mert a recept tökéletes és nagyon finom.
Hozzávalók :
60 dkg liszt
1 teásk. só
1 teásk. só
2 evk. cukor
1 db tojás
0,5 dl olaj
3 dl langyos tej
3 dkg élesztõ
Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
3 dkg olvasztott vaj
kakaópor
porcukor
Tetejére : 1 db tojás felverve
Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból kelttésztát készítünk,és letakarva duplájára kelesztjük.
( Én mindent belepakolok a kenyérsütõgépbe és a dagasztás programra állítom. )
( Én mindent belepakolok a kenyérsütõgépbe és a dagasztás programra állítom. )
A kelttésztát lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk.
Mindkét tésztából egy-egy keskeny, vékony téglalapot nyújtunk, megkenjük az olvasztott vajjal.
Vastagon megszórjuk porcukorral, úgy, hogy a tészta sehol ne látszódjon ki alóla, majd erre vastagon kakaóport szórunk.
A legegyszerûbb mindkettõt egy kis szûrõn keresztül hinteni.
Várunk egy-két percet, csak azután tekerjük fel a tésztát, mert ez idõ alatt a vaj átitatja a kakaót és a cukrot.
Feltekerjük a tésztát és egyenlõ trapézokra vágjuk fel, majd a közepét egy vékony fakanál nyéllel lenyomjuk.
Sütõpapíros tepsire tesszük, egymástól kissé távol és 30 percig letakarva kelesztjük.
Közben elõmelegítjük a sütõt, 180 fokra, gáznál 3 fokozatra.