Kakaós Fantanok

2014-08-06

sponsored links

A minap botlottam ebbe a legyezõ alakú kelt tésztás péksüteménybe, nagyon hiányzott már a reggelihez valami hasonló finomság, így nem sokáig rágódtam rajta. Aztán persze nem maradt reggelire egy falat sem... :D
Próbáltam lenyomozni az eredeti receptet, és Citromhabnál találtam meg. :) Eredetileg fahéjas változatban ismert, de mi nem nagyon szeretjük a fahéjat ezért maradtam a jól bevált kakaós ízesítésnél. Nagyon finom kívül ropogós, belül puha péksüteményt kaptunk. Bevallom kevés lett!

 

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 20 g friss élesztõ
  • 200 ml langyos tej
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 1 tojás

Kakaós töltelékhez:
  • 3 evõkanál kristálycukor
  • 3 evõkanál porcukor
  • 2 evõkanál kakaópor
  • kb. 50 g vaj
 

Elkészítés:
  1. A dagasztótálba szitáljuk a lisztet, majd a közepébe kis mélyedést igazítunk és abba morzsoljuk az élesztõt, rászûrjük a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet. Az ujjunkkal kicsit belekeverünk, majd 10 percre letakarva félretesszük felfutni az élesztõt.
  2. Ekkor a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, kb. 10 percig dagasszuk nyugodtan a géppel.
  3. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztából nagy téglalapot nyújtunk, én szépen levágtam erre a formára. Olyan vékonyra nyújtsuk amennyire csak tudjuk, mert nekem is kikeltek a formából és nem lett olyan szép mint szerettem volna. Ez a tésztamennyiség több mint ami beleférne a 12 formába. A leesõ részekbõl kicsi fonott kalácsot sütöttem.
  5. Tehát a kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros kakaóval.
  6. 5 hosszú csíkra vágjuk, majd a csíkokat 12 részre osztjuk.
  7. Középen félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütõformába tesszük. A sütõt 180 fokra begyújtjuk/kapcsoljuk és már mehet is sülni a tészta.
  8. 20 perc alatt megsültek, de ez változó.
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/ka...

sponsored links

Keres?s