Kakaós csiga sokadszor, de most hûtõben kelt és kora reggel sült ?

2014-01-02

sponsored links

Tudom sokszor hoztam már kakaós vagy ilyen olyan csigát, de ez megint egy kicsit más, méghozzá azért mert az este legyúrt tésztát folpack-kal letakarva betettem a hûtõbe és hagytam reggelig kelni. Így reggel a gyors összeállítás után frissen süthettem a ropogós kakaós csigákat. Ma ezt reggeliztük! :)

 

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 3 dl tej
  • fél csomag (25 g) élesztõ
  • 3 tojássárgája
  • 3 csapott evõkanál kristálycukor
  • 3 evõkanál olvasztott vaj

Kakaós töltelék:
  • 6 evõkanál porcukor
  • 3 evõkanál kakaópor
  • olvasztott vaj, a kakaós töltelék alá kenni

Elkészítés:
  1. Egyik este a lisztet a dagasztótálba tesszük és egy kis mélyedést igazítunk a lisztbe, ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztõt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Ha az élesztõ felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk.
  3. Itt jön a csavar, mert egy nagy tálba tesszük a tésztacipónkat és folpack-kal letakarva éjszakára a hûtõbe tesszük.
  4. Másnap reggel enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és  félcenti vastagságúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a kakaó-porcukor keverékével.
  6. Feltekerjük és 2 cm-es szeleteket vágunk, majd a sütõpapiros tepsire fektetjük õket egymástól kb. 1 cm távolságra.
  7. Letakarva fél órát még kelesztjük, megkenjük az egyik megmaradt tojásfehérjével majd megsütjük.
  8. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/01/ka...

sponsored links

Keres?s