Kakaós csiga

2014-07-02

sponsored links



Finom puha csigák, a recept megtalálható a Kifõztük magazinban is. 
Az újság ingyen letölthetõ a weboldalról!

Hozzávalók 16 csigához

a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evõkanál burgonyapehely
  • 1 tojás
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 1 dl olaj
a töltelékhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 3 púpozott evõkanál kakaópor
  • olaj
a locsoláshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 1 evõkanál vaj

Lágyabb kelt tésztát készítünk a hozzávalókból, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 70 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk, bõven megkenjük olajjal és rászitáljuk a cukros kakaót.
A hosszabb oldalán kezdve feltekerjük, 16 részre vágjuk. Sütõpapíros tepsibe tesszük a csigákat, letakarva kelesztjük kb. 30 percig. A kelesztés félidejében bekapcsoljuk a sütõt 190 fokra légkeveréssel. A megkelt csigákat 15 percig sütjük, ezalatt felforrósítjuk a tejet a vajjal.
Kivesszük a tepsit a sütõbõl és a tejet egy evõkanállal a csigákra locsoljuk. Visszatesszük még 5 percre sülni õket, majd a tepsin hagyjuk kihûlni a csigákat.

Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2014/07/kakaos-csig...

sponsored links

Keres?s