Kakaós csiga

2014-03-28

sponsored links

Egyszer készült egy kellemes kirándulós napra, remek kis uzsonna. Kellemes társasággal fogyasztani még jobb.

Kakaós csiga

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg friss élesztõ, 10 dkg vaj, 0.5 teáskanál só, 2 evõkanál kristálycukor, 1 tojás, 10 dkg margarin, 8 evõkanál kristálycukor, 8 teáskanál kakaópor, 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítése: Kevés cukor langyos tejben az élesztõt felfuttatjuk. A többi tejet is meglangyosítjuk, megolvasztjuk a vajat és belerakjuk a tejbe. Hozzáadjuk a sót, a többi cukrot, és a tojást. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztõt és a vajas-tojásos tejet. Összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk. A margarint egy tálban kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és cukrot, majd jól elkeverjük. Ezt a masszát egyenletesen a tésztára kenjük, majd jó szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és rövid ideig pihentetjük. Lekenjük tojással, majd 200 fokos elõmelegített sütõben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/03/28/kakaos...

sponsored links

Keres?s