Kakaós amerikai palacsinta, eper és csoki szósszal

2014-05-20

sponsored links

A túrógombóc után maradt még az eper szószból és ezt próbáltam hasznosítani. Az eper nem csak a túró jó barátja, hanem a csokival és a kakaóval is nagyon jóba vannak. Reggelire ezeket a palacsintákat sütöttem, amibõl igaz ebédre is maradt, de így legalább a desszertrõl sem kellett gondoskodni az nap. Ha nincs sok idõd, elõkészítheted elõzõ este is, és hûtõbõl kivéve másnap reggel azonnal süthetõ. Nem kötelezõ egyszerre mindet kisütni, csak amennyit megeszünk és így bármikor frissen tálalható. Amivel még eltudom képzelni az a meggy vagy egy erdei gyümölcsös szósz, ami télen-nyáron elérhetõ.






Kakaós amerikai palacsinta
Hozzávalók:
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
30 g holland kakaó
2 tojás
1 tk. sütõpor
1 kk. fahéj
1 ek. nyírfacukor
1 csipet só
2-2,5 dl tej

Csokoládé öntet receptje itt található.

Eperszósz receptje itt található.

Elkészítés:
A liszteket és a kakaót mérjük, majd szitáljuk át egy tálba. Adjuk hozzá a sütõport, a fahéjat, a nyírfacukrot és a sót. Üssük hozzá a két tojás, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük csomómentesre. Olyan sûrû legyen, mintha egy piskóta tésztát kevertünk volna ki. Tegyük hûtõbe minimum fél órára.
Ez idõ alatt elkészíthetjük a csokoládé és az eperszószt.
Vegyük ki a hûtõbõl a tésztát, keverjük át, ha nagyon sûrûnek találjuk adjunk hozzá egy kevéske tejet.
A palacsinta sütõt spricceljük meg olajjal, majd egyesévvel süssük ki a kakaós palacsintákat. Egy adag kb. 1/2 merõkanál, így egyszerre kettõt is lehet sütni.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/05/kakao...

sponsored links

Keres?s