KAKAÓS MARSHMALLOW

2014-05-23

sponsored links










Néha engedek a gumicukor adta bûvöletnek, legyõzve a nagy ellenérzést iránta és ritkán, de tényleg ritkán vételezek nagy szomorúan 1-1 zacskónyit belõle... Szerintem felesleges kalória, felesleges cukor és színezék bevitele a szervezetbe. Nálam ez így van elkönyvelve. De hát magyarázza meg az ember ezt egy gyereknek, sõt nem megyek messzire, az apjának is... Hogy enyhítsem az olthatatlan vágyat iránta, szoktam gyártani otthon mályvacukrot, ilyen-olyan ízesítéssel. Ez is gumi-szerû, édes és nyúlik... Hát ha ez kell nekik, ám legyen. De legalább tiszta a lelkiismeretem, hogy nincs benne semmi adalékanyag és mû színpompa...


Hozzávalók egy kb. 13 x18 cm-es mûanyag fagylaltos dobozhoz: 150 g cukor, 50 ml víz, 1 evõkanál méz, 8 g zselatin + 3 evõkanál víz, csipet só, 2 evõkanál keserû kakaópor. A hempergetéshez:
1 evõkanál keserû kakaópor.

 
Egy téglalap alakú mûanyag dobozba fóliát teszünk és vékonyan beolajozzuk. Egy edénybe tesszük a zselatint, hozzáadunk 3 evõkanál vizet, elkeverjük. Állni hagyjuk, hogy megduzzadjon.
Egy kis lábosba tesszük a cukrot, a mézet, a vizet, a csipet sót. Felforraljuk és kis lángon tovább forraljuk kb. 3-4 percig. Közben hozzákeverjük a kakaót is. Levesszük a tûzrõl, majd belekeverjük az ázott zselatint. Elkeverjük, hogy elolvadjon benne. Ez után elektromos habverõvel, magas fokozaton 3-4 percig keverjük a masszát, amíg kivilágosodik, térfogata megnõ és nyúlóssá nem válik. Gyors mozdulatokkal, az elõre elkészített dobozba kanalazzuk a nyúlós masszát. Hûtõben kb. 3 óra alatt megdermesztjük. Mikor megdermedt, ollóval felvágjuk kockákra és megforgatjuk a keserû kakaó porban. Dobozba zárva tároljuk.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s