Kaka?s csiga cukorbetegeknek.

2023-09-23

sponsored links

 


H?v?s, es?sre fordult az id? ?gy azt?n bekapcsoltam a s?t?t, ?s kaka?s csig?t s?t?ttem. R?gen s?t?ttem m?r teljes ki?rl?s? liszttel kelt t?szt?t, csig?t pedig most el?sz?r, de nem utolj?ra. Mivel nem volt itthon friss ?leszt?, ?gy sz?r?tottal k?sz?lt, de ?gy is sz?pen megkelt, ?s s?t?s ut?n egy k?nny?, foszl?s t?szt?t kaptam. A kaka?s t?ltel?khez kevertem egy kev?s ?r?lt fah?jat is, melyt?l m?g finomabb lett.




Hozz?val?k a kelt t?szt?hoz:

15 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyb?zaliszt

15 dkg t?nk?lyb?za finomliszt

2 ek b?zasik?r

1 cs sz?r?tott ?leszt? (v. 2 dkg friss ?leszt?)

1 tk cukor

8 dkg vaj

3 dkg eritrit

1 dl Milli habtejsz?n

kb. 1,5 dl tej

1 db toj?ss?rga (nagy)

csipet s?


A tejsz?nt langyos?tsuk meg, keverj?k hozz? a cukrot, majd az ?leszt?t, ?s futtassuk fel.

A vajat olvasszuk fel, ?s hagyjuk langyosra h?lni. A tejet langyos?tsuk meg.

Tegy?k egy t?lba a k?tf?le lisztet, a b?zasik?rt, a csipet s?t, ?s keverj?k alaposan ?ssze.

Ezut?n a kever?t?lba ?nts?k bele a felolvasztott vajat, keverj?k hozz? az eritritet ?s a toj?ss?rg?t, majd ?nts?k hozz? a felfuttatott ?leszt?t is.

Ezut?n kanalazzuk r? a lisztes kever?ket, majd robotg?ppel kezdj?k el dagasztani. Dagaszt?s k?zben adagoljunk hozz? annyi langyos tejet hogy majd k?nnyen ny?jthat? legyen a t?szta, ?s dagasszuk p?r percig. (term?szetesen k?zzel is megdagaszthatjuk)

Amikor a g?p v?gzett a dagaszt?ssal az?rt m?g k?zzel is dagasszuk ?t egy kicsit, majd tegy?k ?t lisztezett keleszt?t?lba ?s langyos helyen dagasszuk 1 ?ra alatt a dupl?j?ra.


 

T?ltel?k hozz?val?i:

2-3 ek holland kaka?

1/2 ek ?r?lt fah?j

3 ek eritrit

a t?szta leken?s?hez 5 dkg olvasztott vaj


A kaka?t keverj?k ?ssze az ?r?lt fah?jjal ?s az eritrittel. (?zl?s szerint t?bb eritritet is keverhet?nk hozz?)

A vajat olvasszuk fel, ?s hagyjuk ?ppen csak langyosra h?lni.



A megkelt t?szt?t bor?tsuk ki lisztezett fel?letre, majd ny?jtsuk ki ujjnyi vastag t?glalapp?.

Ezut?n kenj?k le az olvasztott vajjal, majd egyenletesen sz?rjuk meg a kaka?s kever?kkel.

Ezut?n csavarjuk fel szorosan, majd ?les k?ssel szeletelj?k fel.

Egy tepsit b?lelj?nk ki s?t?pap?rral, majd egym?st?l kicsit t?volabb helyezz?k r? a felszeletelt csig?kat.

Ezut?n takarjuk le konyharuh?val, ?s szobah?m?rs?kleten kelessz?k 30 percig.

Az ?jrakeleszt?s ut?n helyezz?k be el?meleg?tett s?t?be, majd hagyom?nyos s?t?be 200 fokon, l?gkever?ses s?t?be 170 fokon kb. 20 perc alatt s?ss?k k?szre.

A s?t?b?l kiv?ve hagyjuk a tepsiben p?r percig, majd helyezz?k r?csra ?s h?ts?k ki.



T?lal?s el?tt ?zl?s szerint sz?rjuk meg poreritrittel, majd ?gy k?n?ljuk. A t?szt?ja nagyon k?nny? ?s finom. M?g m?snap is olyan puha, mintha akkor s?t?tt?k volna. ?zl?s szerint a kaka?s t?ltel?k helyett pl. diabetikus mogyor?kr?mmel is megkenhetj?k a t?szt?t.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2023/09/k...

sponsored links

Keres?s