Kaja.hu ? Calzone Fitness (32)

2014-07-01

sponsored links

Minap nagy sikert aratott már egy diétás összetevõkbõl megalkotott pizza, és ami az igazat illeti nagyjából egy hónappal ezelõtt, már én is teszteltem egyet, de a technika ördöge megakadályozott abban, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat. Szerencsére nem ért csalódás, így az elsõ Kaja.hu -s fitness pizza után, bátran rendeltem meg a másodikat és úgy vigyáztam a róla készített fényképeimra, mint a szemem fényére. Az éttermet már el is árultam, és, hogy mitõl is került a fitness menza részbe ez a calzone pizza, azt is mindjárt elárulom. A tészta elkészítéséhez Yaso csíráztatott szójabab keveréket használtak, ami bizony nem egy hétköznapi anyag. Igazából ez egy szója fajta, ami teljes értékû élelmiszer telis-tele fehérjével, valószínûleg nem is köszön a fehér lisztnek. Sajnos a honlapon részletes leírást nem találunk, hogy egy-egy ilyen csoda mennyi kalóriát is tartalmaz, de ha valaki pizzával szokott csalni a diétában, akkor tuti jobb megoldás, mint egy alap pizza.

Esztétika,megjelenés: Többek között azt is szeretem ebben az étteremben, hogy a csomagolásnak is megadják a módját, a mindenné alakítható saját desig -nal ellátott dobozukba, zsírpapírba csomagolva rakják a pizzát, megadva a lehetõséget a doboz újrahasznosítására. A csomagolást félredobva, nem mutat nagyot a pizza, a vékony tészta szélei barnára pirultak, a tetejére pedig ráolvadt a sajt, talán kicsit még piríthatták volna. Természetesen, ahhoz, hogy lássátok mire is számíthattok, kicsit felboncoltam a tésztát. A keresztmetszeti képen, ha szabad, anatómia elõadásokon rám ragadt kifejezéseket villantanom valamivel már jobban látszanak az összetevõk. Amit már itt biztosan megállapíthatunk, az az, hogy a tészta vékony, ami szerintem egy diétás ételnél alap, bármibõl is legyen. Ha a levágott szeletett kettéhajtva nézzük meg, egyértelmûvé válik, hogy ez bizony csípni fog. Számos pepperoni darabot találunk a nagyadag sonka és bacon között. A  bacontõl azért csillog a belsõ, ezt a csillogást, csak a paradicsomszósz és a mozzarella sajt töri meg. Kívülrõl nem mutat olyan jól mint a sima pizzáik, de kicsit boncolva látszik rajta a minõség.

Pont:8/10

Ízvilág: Fényképezgetés közben, igen nehezen álltam meg, hogy ne falatozzak, de azért sikerült elegendõ képet készíteni, mielõtt neki esetem volna. Képzelhetitek, hogy rengeteg olvadt sajtnak, és a tésztába belesült baconnek milyen illata volt. A Yaso csíráztatott szójabab tészta keverék, talán az eddigi legízletesebb diétás tészta, amit ettem. A teljes kiõrlésû tésztákhoz képes, sokkal könnyedebb, nyúlósabb állag, és kellemes íz jellemzi. A paradicsomszószuk még mindig finom, bár az enyhén füstös bacon és a jó minõségû gépsonka erõteljesebbnek bizonyul ízben. Ami még kifejezetten meghatározó, az bizony a pepperoni. Nem is tudom, hogy mikor éreztem utoljára ennyire indokoltnak a piros csípõs jelzést egy kaja rendelõs honlapon, mint ennél a pizzánál. A pepperoni, nem valami kamu konzerves megoldás, inkább az az érzésem, hogy ez is frissen került a pizzába, és olykor már túl erõsnek is bizonyult. Aki igazán szeretni az erõset, annak bátran merem ajánlani, nekem azért egy-két paprikát el kellett ajándékoznom.

Pont:8/10

 

Mennyiség: A pizza összehajtás elõtt elméletileg 32 centiméter, ami szemre azt mondom, hogy meg is volt, de sajnos nem volt nálam megfelelõ eszköz a méréshez. A tészta tényleg vékonyabb, mint egy nem fitness pizza tésztája, de valahogy ki merem jelenteni, hogy ugyanannyira laktató. Lehet, hogy csak az elmém tévesztett meg, és az alapanyagról olvasottak alapján telítõdtem el vele, de miután bevertem az egész calzonét, egy jó darabig nem gondoltam az evésre. A feltétek, amik ennél a típusnál töltelékekké lépnek elõ, jól vannak eloszlatva és van is belõle mindenbõl elég. Azt mondom, hogy ebédre ideális vacsira talán még sok is.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: Ez egy igen vicces történet, aminek az a tanulsága, hogy érdemes az ételrendelõs felületeket tisztességesen kitölteni. Nagyjából 40-50 perc alatt érhetett ki a kajám, amit sajnos csak nagyjából 90 perc után sikerült átvennem. Amit javaslok, az az, hogy a neveteket és a telefonszámotokat rendesen adjátok meg, mert ha nem, akkor pórul jártok és sokáig fogtok éhesen várni, még el nem szánjátok magatokat, hogy az ételetek után menjetek. Mivel az én hibámból nem sikerült átvennem az ételt, és a futár otthagyta nekem ingyen, majd utólag jött vissza az áráért, így ez bizony max pont, ha mindenki ilyen rugalmas lenne az országban, akkor bizony kolbászból lenne a kerítés.

Pont:10/10

Ár/érték: Ahogy minden téren, étkezés terén is igazságtalan az élet. Ha nem csak alap dolgokat akarunk fogyasztani, esetleg kicsit oda akarunk figyelni arra, hogy egészségesebb, tartalmasabb dolgokból álljon az étel, amivel feltöltjük a szervezetünket, akkor bizony gyakran jobban bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. A fitness pizza kategória fixen 32 centis és legolcsóbban 1690, legdrágábban 2190 forintos áron kaparinthatjuk meg. A Calzone Fitness (32) 1890 forint, amiért kifogásolhatatlan minõséget kapunk, egy igencsak laktató hajtogatott pizza formájában. A régi elfogultságom nem halványodik, még mindig tudják, hogy mit csinálnak, mind a hely, mind a pizza ajánlott.

Pont:8/10

 

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/17888/?utm_source=rss&a...

sponsored links

Keres?s