Kacsatepertõ

2017-08-12

sponsored links

Kacsatepertõ


Szeretem a tepertõt, a zsírja fõzéshez  kiváló. De, kenyérre kenve hagymával, paprikával, paradicsommal kiváló vacsora. Lehet persze cifrázni tepertõkrémmel, vagy kacsamájjal. Így akár egy fejedelmi vacsoránk is lehet.


Hozzávalók:


  • 1 kg bõr nélküli kacsaháj
  • víz
  • fokhagyma
  • tej

Elkészítés:


A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tûzön, idõnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idõ után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, idõnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/08/kacs...

sponsored links

Keres?s