Jótékonysági palacsintázás

2014-03-03

sponsored links

Palacsinta.jpg 

 

 

 

Szemem Fénye Alapítvány hagyományteremtõ Palacsinta Napja valójában jótékonysági kezdeményezés, mely során a palacsintafalók vidám közösségi programokon való részvétellel támogathatják az elsõ hazai gyermekhospice ház, a Dóri Ház mûködését.

 

A Palacsinta Nap egy angolszász hagyományon alapuló országos akció, melynek során palacsintasütésre, evésre és vidám versenyszámokon való részvételre buzdítják a lakosságot, cégeket, iskolákat, klubokat és baráti köröket. Az elfogyasztott palacsinták jelképes kifizetésével, azaz fejenként 200 Ft-tal pedig az alapítvány mûködését támogatják a nap résztvevõi.

 

A Palacsinta Naphoz Angliában természetesen legenda is kapcsolódik: egy kis faluban, Olneyban, egy háziasszony éppen palacsintát sütött, amikor megszólalt a harangszó. Ekkor jutott eszébe, hogy megfeledkezett a misérõl. Ebben a pillanatban elkezdett futni a templom felé, de nem ám akárhogyan, a palacsintasütõ, benne a desszerttel a kezében maradt, így rohant végig az egész falun. Errõl a legendáról emlékeznek meg országszerte Angliában a jellegzetes palacsintafutással, mikor az emberek kötényt kötve, serpenyõvel a kezükben, futás közben a palacsintát dobálva versenyeznek.

 

A Palacsinta Napra bárki nevezhet: megnyithatod a saját palacsinta bárodat otthon, a kapualjban, vagy akár a vállalati étkezdében is. Aki a Tranzit Art Cafét választja a ?jótékonykodás? helyszínéül, Két cica receptek alapján készült palacsintákat kóstolhat!

 

Bõvebb információt, szervezési tanácsokat, regisztrációs lapot és letölthetõ plakátot a www.szememfenye.hu oldalon találsz!

 

 YI5M5818.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/03/03/jo...

sponsored links

Keres?s