Jótett helyébe... :)

2014-07-10

sponsored links



Ha esetleg Teréz anyának nem hittem volna el, most empirikus tapasztalatokat szereztem arról, hogy érdemes jónak lenni :) pici energiabefektetés nagy megtérülés és ezt mindannyian szeretjük. Ehhez persze az is szükséges, hogy az ember jó idõben legyen, jó helyen, ráadásul döntési helyzetben, kvázi kulcsfiguraként :D Az egész 2 napja tartó macaron orgiámnak cirka 1 négyzetméternyi krétázható fólia az elõzménye, amit megmentettem a szelektív hulladékba kerüléstõl és szíves felhasználásra átadtam. Másnap reggel egy 5 darabos macaron-válogatás várt az asztalomon. 


Elõzményként annyit, hogy a macaron elkészítésével való kapcsolatom rendkívül hektikus, csalódásokkal tarkított, ezért sokszor félre is léptem más egyéb nyalánkságok erejéig. De mindig hûségesen visszatértem, sõt a szõnyeg alatt kúsztam vissza, sûrû hajlongások közepette, hogy a nagysasszony megengedi-e esetleg, hogy újra elkészítsem. Már a mandulaliszt ledarálásnál kihullott a hajam, mert kicsapódott az olaj, meg ötször átszitáltam, mégis darabosnak tûnt, meg a fehérjeszikkasztás a hûtõben két nap, a pulton meg csak 23,5 óra, meg ilyen módszer, meg olyan módszer, aztán, a köröcskék, phúdeföldhözvertem volna néha. Aztán egyszercsak sikerült. De a kapcsolatunk addigra annyira megromlott, hogy igazából nem sikerélményként éltem meg, hanem inkább csak le akartam gyõzni, hogy navelemnemcseszelki :D a baj csak az, hogy számomra õ az igazi. Soha még annyira nem ízlett semmi mint amit egy macaron vált ki belõlem. Elõször is a kinézete. A színei. Egyszerûen tökéletes. Sütijinjang. Egy falatnyi. Meg kell õrülni, hogy az ember beleharapjon végre. A talpacskák olyan elõkelõvé teszik. Mint egy Manolo Blanik egy nõi lábon, legalább annyira jól áll neki. Az állaga, tejóég. Elõször roppan, kiérezni finoman a mandulaaromát. És mézédes. De nem bántóan, mert ellensúlyozza a roppanósság. 


És hát igen: a színek. Õrület kavalkádban képesek pompázni. És miután az ember túljutott a roppanóson már éppen úgy döntene, hogy nem lehet tovább fokozni, akkor ott belül az a picinyke kis lágyság, az ezerféle ízben összepasszintott ékszerdobozka. Számomra õ a tökéletes. 

Ötféle ízben kóstoltam: pisztácia, feketeribizli-kecskesajt, citrom-bazsalikom, passiógyümölcs és szilva.
Számomra a kecskesajtos az ami mindent visz, utána jön fej-fej mellett a passiógyümölcsös és a citromos-bazsalikomos és harmadik helyen a szilvás és a pisztáciás. Paraszthajszálakkal. (a paraszthajszál nem volt benne nyugi)

A helyzet az, hogy eléggé elítélhetõ módon lassan szerettem volna elfogyasztani és leginkább egyedül. Csukott szemmel. Vállalom, totál önzõ dolog. De megtettem. És semmit nem bántam meg. Tárgyi bizonyíték nem maradt, nadehát a fotózást a múltbéli pillanatok megörökítésére találták ki és én pókerarccal mondtam rá a képekre a fiúknak, hogy ezeket nem most készítettem. És nagyon durván nincs lelkiismeretfurdalásom :D


Folytats a blogon ... lightwalkbydorka.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s