Jégkrém szendvics ( fagyi készítési alapok)
sponsored links
Dani fiamnak volt hétfõn névnapja és arra készült ez a hideg finomság.
Fagyi gépet sokat használom naponta lehet akkor hûl le kellõen. Nálam a fõzött fagyik alapja a vanília.
Készítése:
3 db tojás
10 dkg cukor
1/4 rúd vanília
0,5 l tej
200 g tejszín
Tejet feltesszük melegedni kis lángon a vanília rúddal. Megmosott megszárított tojásokat leütjük és felverjük a cukorral. Összekeverjük a körülbelül 50 fokra melegített tejjel. Folytonos keverés mellett 95 fokig fõzzük forrnia nem szabad. Fagyi alapot lehûtjük ezután fagyasztóba tesszük 1-1,5 órára a 200 g-os tejszínnel együtt. A tejszínt felverem ebbe jön a fagyi alap azzal együtt felverem és mehet a fagyi gépbe ami fél órát keveri. Ha nem elég fagyos keverhetünk még rajta 10 percet.
A jégkrémnél én a vaníliás alapba kevertem tortából kimaradt csoki krémet meg csoki darát ennek a fele ment alulra egy király sütõ formába. Másnap karamelles réteg jött itt 10 dkg cukorból készítettem karamellt erre jön a tej felmelegítem lassú tûzön kavargatva. Továbbiakban úgy készül mint a vaníliás. Következõ nap tejcsokis készült vaníliás alapba 5 dkg tejcsokit kevertem. A rétegek közé fehér csoki darabok illetve csoki dara ment. Harmadik nap megsütöttem a piskótát 5 tojásból 10 dkg liszt 10 dkg kristály cukorral nagy gáztepsibe. A megfagyott fagyi alapot ráborítottam a piskóta lapra félbe vágtam a lapot és rátettem a fagyira jól összenyomtam. Erre jött ét csoki ganache 100 g tejszínbõl 100 g ét csokiból amit lassú tûzön krémesre kevertem és hozzáadtam 3 dkg vajat azzal is kevertem a tûzrõl levéve. Fehér csoki darabokkal megszórtam.
Elõre tervezendõ desszert de akinek nincs fagyi gépe az bolti jégkrémmel is elkészitheti vagy a fagyi alapot 15-30 percenként kikeverheti bot mixerrel 2x3x. Nagy sikere volt.