Jégbe zárt szeder ? Készíts magad jégkrémet!

2014-07-10

sponsored links

Ha a gyerekek nem eszik meg a finomabbnál finomabb gyümölcsöket, hát cselezzük ki õket?

Azért a jégkrémet már kevesebb gyerek utasítja el, mint a gyümölcsöket, ugye? Hát még ha pálcikás nyalánkságot kaphatnak a kezükbe. Nálunk imádták. És ez tényleg gyümölcsbõl készült, nem holmi vacak színezékbõl, meg aromából. Erre bizonyítékul szolgál egy hófehér nadrág is?. mert ugye azt megmondtam a gyerekeknek, hogy nadrágot levenni, de azt már nem rágtam a szájukba, hogy ha félretettem a lépcsõre, akkor ne azon állva egyék a jégkrémet? azt hiszem van még mit fejlõdniük. És nyilván nekem is a kommunikációt illetõen? :-D

jégkrém

Hozzávalók

20 dkg szeder

(vagy bármilyen gyümölcs)

10 dkg tejföl

2 ek porcukor

(édesítõ, méz, ki mit szeret jobban)

1 dl tejszín



Semmi extra dolgunk nincs, mint a szedert a tejföllel és a cukorral kikeverni. Botmixerrel érdemes dolgozni, hogy krémes legyen, de nem baj, ha maradnak benne gyümölcsdarabok. A tejszínbõl kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk. Jégkrémformákba töltjük, jól megütögetjük (én is megütögettem, de nem eléggé, ezért vannak itt-ott lyukak, de ez úgyse fog senki érdekelni), beleszúrjuk a pálcikákat, és fagyasztóba tesszük. Mielõtt kiszedjük, rövid ideig forró vizet folyassunk a formára, hogy könnyebben ki tudjuk húzni a jégkrémet. Fehér, és világos nadrágokat tegyük el a közelbõl, lehetõleg csak pucér gyerekeknek szolgáljuk fel, mindezt úgy, hogy a kert közepére állítjuk õket, mert a csúszdán is képesek végigfolyatni. Bár tökre nem tudok rájönni, miért akarnak jégkrémmel a kezükben is felmászni lentrõl fel. Ezek a dolgok amolyan belsõ késztetések, amik minden gyerekben ott bujkálnak és néha elõtörnek? Költõi a kérdés? :-) Vidám jégkrémezést!

Tipp: az interneten böngészve olykor horror árat elkérnek 1-1 jégkrém formáért. Ha nyitott szemmel jártok, töredék áron is beszerezhetõek.

Ha még szeretnétek jeges dolgok receptjei közt böngészni, akkor kattintsatok IDE!

A felhozatal hamarosan bõvülni fog!

Ha pedig szívesen csatlakoznátok hozzám a Facebook-on, akkor pedig kattintsatok IDE!



Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/07/10/jegbe...

sponsored links

Keres?s