Juhtúrós tekercsek
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
1/2 csomag ( 15 g. ) friss élesztõ vagy 7 g. szárított élesztõ
125 ml langyos tej
100 g cukor
250 g fehér liszt ( plusz annyi amennyit még felvesz a gyúrás során )
1/4 teáskanál só
4 db tojássárgája
125 g. juhtúró + reszelt sajt,1 evõkanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az élesztõt a tejjel és egy teáskanál cukorral egy kis tálban elkeverjük és kb. 10 percre, amíg felfut,félretesszük.
A lisztet 1 evõkanál cukorral, és a sóval egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat. Belekeverjük az élesztõt is, pluszba annyi lisztet amit felvesz.
( Ennek a mennyisége függ a tojások méretétõl,ezért van amikor több ,van amikor kevesebb lisztet kell hozzáadni ! )
Sima felületû tésztává nyomkodjuk,majd kézzel kb. 10 perc alatt simává, rugalmassá gyúrjuk
A tésztából cipót formálunk,és tálba tesszük .Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük,amíg a tészta duplájára nem nõ.
Amikor megkelt lisztes munkafelületen ujjnyi vastag téglalap formára nyújtjuk.
Belecsomagoljuk a juhtúrót és újból kinyújtjuk.
Megszórjuk reszelt sajttal és a petrezselyemzölddel,majd feltekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és tepsire rakjuk. 180 -fokon szép pirosra sütjük.
Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közremûködésével megjelent az elsõ limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hûen tükrözi a blogom jellegét.
Ha szeretnétek megvásárolni a következõ linkre kattintva megtehetitek.
Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!