Juhtúrós langalló

2014-07-23

sponsored links

Olyan sokszor készítettem már el, mert annyira szeretjük. Lassan a gyerekek már pizza helyett kérik. Igazuk van, ez sokkal finomabb.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztõ, kevés cukor, fél ek só, 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttõl függ). A feltéthez: 250 ml tejföl, 1 kocka juhtúró (125 gr), 2 gerezd fokhagyma, 1-2 lila hagyma, füstölt húsos szalonna, tarja - tetszés szerint, gyulai kolbász, mehet még bele némi kukorica is, kaliforniai paprika és a tetejére reszelt sajt. 
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztõt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erõnket. :) - néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekbe, a szalonnát, sonkát apró kockákba... a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót. Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe. Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 5 percig süssük. Ekkor vegyük ki a sütõbõl és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is. 
Tegyük vissza a sütõbe további 20-25 percre, és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni már készíthetjük is ki a tányérokat. 






Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/07/j...

sponsored links

Keres?s