Juhtúrós-baconos csirkemell brokkolis rösztivel

2014-01-09

sponsored links


Különleges ízhatású összeállítás, nagyon finom, de kissé munkaigényes. Elkészíthetõ sertéshúsból is.





Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 zöldpaprika
flekken fûszer
25 dkg bacon szalonna
20 dkg juhtúró
olaj

A rösztihez:
5 db burgonya
30 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet)
1 tojás
só, bors
kb 3 ek. liszt
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet tenyérnyi szeletekre vágd fel, majd kissé klopfold ki. Enyhén sózd és borsozd, majd szórd meg a fûszerrel. Kevés olajat hevíts fel, tedd rá a hússzeleteket, és süsd körbe. Tedd hozzá a nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát és a felkarikázott zöldpaprikát. Fedõ alatt, kis víz hozzáadásával párold puhára, majd végül süsd zsírjára a csirkét.
A brokkolit párold meg puhára, szûrd le,  majd késsel vagdosd fel minél kisebb darabokra. A burgonyát reszeld le (nagylyukú reszelõn), majd nyomkodd ki a levétõl. Keverd össze a brokkolival, enyhén sózd és borsozd meg, majd tedd hozzá a lisztet és a tojást. Kevés olajat hevíts fel egy  teflon serpenyõben, majd evõkanálnyi darabokat tegyél rá a zsiradékra. Kanállal lapítsd le a tetejüket úgy, hogy minél vékonyabb legyen. Mindkét oldalát mérsékel hõfokon süsd aranybarnára. Vigyázz, mert ha nagyon forró az olaj, könnyen megég! A következõ adag sütésénél pótóld az olajat. A kisült rösztiket tedd papírtörölközõre.
A kisütött hússzeleteket helyezd el a sütõtálban egymás mellé, majd tedd rá a szaftot is. Minden szeletet kenj meg juhtúróval. A szalonna szeleteket vágd ketté, majd fedd be velük a húsokat. Tedd elõmelegített sütõbe és süsd addig, míg a szalonna megpirul.
Sült burgonyával tálald.

Folytats a blogon ... vendegsegbenevanal.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s