Jostás rizsfagylalt

2014-07-17

sponsored links

Egy újabb jostás recept, muszáj volt fagyiban is kipróbálni: Állíthatom, hogy nagyon finom az édeskés tejberizs a savanykás jostával. A következõ adagban azonban össze fogom turmixolni a tejberizst, mert megfagyva néhány rizsszem ropogós maradt. A rizsszemek miatt kell hagyni, hogy jobban kiengedjen a fagyi a tálaláshoz :) A fagyis tálkákhoz pedig nagyon szép emlékek fûznek :)


Hozzávalók: a tejberizshez: 7 dl tej, 13 dkg rizs, 3 evõkanál cukor, egy citrom lereszelt héja, 1 kis csokor friss citromfû, 2 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája, csipet só. A jostához: 20 dkg josta megtisztítva, 3 evõkanál cukor, fél dl víz.
Elkészítése: A tejet a citromhéjjal és citromfûvel felforraljuk, 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. A fûszeres tejet újraforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon, néha megkevergetve puhára fõzzük, végül hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojássárgákat simára kavarjuk néhány kanál forró tejberizzsel, majd a a tejberizshez adjuk. Az így elkészített alapot hideg vízbe állítva kihûtjük, mûanyag dobozva öntve, fél óránkét átkavarva megfagyasztjuk.
A jostához hozzáadjuk a cukrot, a vizet, és összerotyogtatjuk, hogy dzsemhez hasonló állaga legyen.
Amikor a fagyi már majdnem teljesen megfagyott márványosan hozzákeverjük a jostadzsemet, s teljesen lefagyasztjuk. Tálalás elõtt hagyjuk jól kiengedni.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s