Jostás muffin

2014-07-15

sponsored links

Nagyon érdekes ez a josta gyümölcs, biztos ti már sokan ismeritek, hallottatok róla. Én is eddig csak hallottam róla, de most ettem életemben elõször. Egyik rigmányi rokonunk kertjében termett, nagymamám kapta ajándékba, õ meg nekünk adta. Egy kisebb tállal volt, készült belõle három befõttesüveg befõtt, ez a muffin, és jostás rizsfagylalt is, ami hamarosan a blogon lesz. Kicsit utánaolvastam a neten, hogy a josta az egres és a feketeribizli keresztezésébõl jött létre, érdekes neve pedig a feketeribizli és az egres német nevének kezdõ szótagjaiból alakult ki (Johannisbeere és Stachelbeere ). Az íze savanykás, engem inkább a feketeribizli ízére emlékeztet, de természetesen nem pont olyan. A színe pedig csodaszép :)


Hozzávalók (12 darabhoz): 20 dkg liszt, másfél kávéskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2, 5 dkg olvasztott vaj, 1 dl olaj, 2 dl tej, 10 dkg tejcsokoládé,1 banán, kb. 15 dkg josta megtisztítva, megmosva, pici só.
Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, a banánt felkarikázzuk, a jostát leszemeljük, megtisztítjuk. Egy kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütõporral, a csokoládéval, a sóval. A vajat megolvasztjuk, hûlni hagyjuk. Egy másik edényben elkeverjük a tojást a cukorral, a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal. A lisztes és a folyékony részt vigyázva összeforgatjuk, amíg a liszt teljesen átnedvesedik.
A  muffin sütõpapírral bélelt formák aljába egy - egy banánkarikát helyezünk, majd háromnegyedéig töltjük a masszával, és mindenikbe 6 - 7 szem jostát teszünk. Elõmelegített sütõben, közepes lángon, 25 perc alatt megsütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s