Joghurtos-málnás jégkrém ? akár reggelire is!

2014-08-02

sponsored links

Itt az újabb hõségriadó, úgyhogy elõ a jeges desszertekkel! Nem is akármilyen ez most: egyszerû, gyorsan megvan, és persze nagyon finom is.

Aki olvasta az elsõ fagyis bejegyzésemet, már tudhatja az életfilozófiámat fagyi téren, miszerint is a felnõtt lét egyik legjobb része az, hogy bármikor bármennyi fagyit ehetünk. De most még messzebbre merészkedem. Az új felkiáltásom, hogy legyetek szuper(jófej)anyák és adjatok a gyereknek reggelire jégkrémet! Vakáció van, meleg van, és tapasztalatom szerint ilyenkor ?normális? ételt elég nehéz beleimádkozni a gyerekekbe. Nem õrültem meg, mindjárt be is igazolom, hogy miért nem.



6



4



Képzeljünk el egy nyugis reggelt, amikor a szülõknek van ideje kávézni, felébredni, majd kimásznak a gyerekek is az ágyból, és pár mese után magukhoz térve reggelit kérnek. Kapnak egy szép nagy tál joghurtot, mézzel, zabpehellyel és friss gyümölccsel és  egy pohár frissen facsart narancslevet. Ez mindenkinek teljesen OK, ugye? Még Jamie Oliver is megirigyelné az egészséges gyermekétkeztetésünket! Mielõtt azonban elégedett mosollyal nyugtáznánk, hogy szuperanyák vagyunk szupergyerekekkel, és már kitûznénk kis családunkra az egészséges-boldog-család plecsnit, nézzük már meg, hogy mennyi fogyott a gyerek tányérjáról?köszönöm. És akkor most képzeljük el ugyanezt a reggelt, azzal a különbséggel, hogy gyermekünknek reggeli gyanánt átnyújtunk egy jégkrémet. Elõször hûledezés, furcsán nézés, hogy ?Anyaaaa, ez a reggeli?!?, ?Igen, drágám, ma jégkrémet reggelizünk!?, aztán a kezdeti sokkból magához térve a gyerek valószínûleg felugrik a plafonig a boldogságtól, és a nyakadba kapaszkodva a világ legeslegjobb anyukájának kiált ki téged. Nem olyan rossz, mi?! :)

Elmondom hozzá a receptet, és ha végigolvastátok, rögtön rájöttök, hogy tényleg semmi rossz nincs abban, hogy jégkrém formájában adjuk oda a gyereknek a napindításhoz szükséges gyümölcslevet, kálciumot, a cukormentes energiát, és a friss gyümölcsöt.



1



Hozzávalók (6 jégkrém formához, vagy 6 db kisebb joghurtos pohárhoz):

150 gr natúr joghurt

1 narancs leve

1-2 ek. méz

két marék málna villával összetörve (engedékenyebb anyukák málnalekvárral is helyettesíthetik)

zabkekszdarabok, -morzsák



A joghurtot kikeverjük a mézzel és a narancslével. Szerintem ez már kellõen édes ahhoz, hogy ne a savanykás joghurtízt érezzük, de persze natúrjoghurt helyett lehet gyümölcsjoghurtot is használni. A málnát összetörjük villával. A zabkekszet kis darabokra törjük, vagy morzsásítjuk. Hardcore-egészségtudatos gyerekeknél tehetünk bele sima zabpelyhet is, de szerintem azért mégiscsak vakáció van, meg jégkrémet adunk neki, ne verjük már át teljesen. :)

Ezután nincs más dolgunk, csak megtölteni a formákat a joghurtos keverékkel. Vagy a joghurt adagolása közben elpepecselünk azzal, hogy néha a málnából is teszünk a formába, vagy egyszerûbben összekeverjük a joghurtot a málnával és a kekszmorzsával, és így töltjük egy mozdulattal a formákba. Ha nincsen jégkrémformánk, akkor használhatunk kisebb joghurtospoharakat, amibe pálcikát, vagy mûanyagkanalat nyomunk.

Ennyi volt megdicsõülésünk fáradságos része, most már a mélyhûtõn a sor. ?Tálalás? elõtt a legegyszerûbb ha egy kicsit meleg víz alá tartjuk a formát, ezután könnyen lehúzható a jégkrémrõl.

Jó fagyizást, jó reggelit, és ne feledjétek, a recept mûködik ugyanúgy ha nem anyukák vagyunk, hanem nagynénik, keresztmamik, nagymamák, stb. Örök csodálatot zsebelhetünk be vele. Szerintem. ;)

Várom a történeteket, gyermek-reakciókat a facebookon! Kíváncsi vagyok, úgyhogy tényleg írjatok!



photo 4




Hasonló bejegyzések:




2
Narancs-maracuja jégkrém egészségesen, házilag


2
Túró rudi pohárkrém piros bogyósokkal


2
Dupla Oreos csokitorta ? egyszerûbb, mint gondolnád


6
Marcipános muffin csokikrémmel töltve




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/08/02/jo...

sponsored links

Keres?s