Joghurtos gyümölcsleves

2014-08-14

sponsored links

Egyszerûen kezd most már elviselhetetlen lenni ez az õrült meleg! De most komolyan kérdem...
Vagy esik egész nap és párás meleg idõ van, vagy 40°C és meg lehet sülni vagy inkább fõni. Egész nap csak hûtöm magam és csak iszok-iszok és még mindig csak iszok. Ilyenkor nem is esik jól még az ebéd sem, viszont egy szép nagy tányér jó hideg gyümölcs leves bármikor.
Összegyûjtöttem anyunál egy pár gyümölcsöt a fáról és ezzel már félig el is készült, hiszen pár perc alatt el lehet készíteni a lényege, hogy jól be legyen hûtve.









Joghurtos gyümölcsleves
Hozzávalók:
3 nagy savanykás alma
3 nagy körte
2 marék szilva
2 fürt szõlõ
1/2 citrom
2 csillagánizs
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfûszeg
2 szál citromfû
2 evõkanál nyírfacukor
1 pohár joghurt


Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg. Az almát és a körtét hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre, a szilvát ketté és magozzuk ki, a szõlõt pedig szemezzük le.
Tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel vízzel, tegyük bele a cukrot, a szegfûszeget, a fahéjat, a csillagánizst, a fél citromot és a citromfüvet. Fõzzük addig, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök, de vigyázzunk, hogy ne fõzzük szét. Miután kihûlt már kissé, keverjünk a joghurtba egy kis levest, majd öntsük bele az egészet a gyümölcsökhöz. Tegyük hûtõbe 3-4 órára. A legjobb elõzõ este elkészíteni, így biztosan jó hideg lesz.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/joghu...

sponsored links

Keres?s