Joghurtos graham kifli

2014-01-05

sponsored links

Ismét tervbe vettem, hogy idén végre fogyni fogok...ehhez azonban akárhogy is nézem egészségesebb dolgokat kellene sütnöm. 

Nagyon szeretjük a graham termékeket, ezért aztán úgy döntöttem, graham kiflit sütök. Az eredeti receptet ITT találtam, köszönet érte, isteni...!!:-) 

Hozzávalók:

25 dkg BL55 liszt
25 dkg graham liszt
2 tk só
2 ek olaj
Csipet aszkorbinsav
2 ek burgonyapehely
1 mk cukor
2,5 dl langyos víz
1 kis pohár natúr joghurt
5 dkg friss élesztõ

Elkészítése:

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztõt. Közben a többi hozzávalót összekeverjük egy dagasztó tálban, majd az élesztõs vízzel együtt alaposan kidolgozzuk. Pihentetjük 10 percet, aztán újra átdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Így egyenlõ nagyságúak lesznek a kiflijeink. Egyenként kisodorjuk, majd feltekerjük õket. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. További fél órát pihentetjük.

Alaposan lepermetezzük vízzel. Egy kis fém tálba vizet teszünk,majd a sütõ aljába helyezzük.  180 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben 20 percig sütjük a kifliket.



Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/01/joghur...

sponsored links

Keres?s