Joghurtos erdei gyümölcs fagylalt

2014-08-09

sponsored links









Szeretjük az erdei gyümölcsös desszerteket. Fõleg, ha fagylaltról van szó. :) ...és a joghurtos az egyik kedvencünk. Ideje volt hát, hogy elkészítsem a házi verziót. Pláne, hogy végre újra tombol a nyár és a fagyi-szezon . :D









Hozzávalók 4-6 személyre:
3+3 dl tejszín
3 dl görög joghurt
4 tojás
20 dkg cukor
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (friss, vagy mirelit)

Néhány szem erdei gyümölcs a díszítéshez.

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd 3 dl tejszínnel együtt közepes lángon, kevergetve addig fõzzük, míg besûrûsödik. Levesszük a tûzrõl, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt, belekeverjük a joghurtot.
  2. A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a gyümölcsöket. Botmixerrel kicsit átaprítjuk, de vigyázva, hogy maradjanak benne nagyobb gyümölcsdarabok.
  3. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd elosztjuk a két krémben és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A kétféle fagylaltalapot mélyhûtõbe tesszük másfél órára. ~30 percenként átkeverjük õket. A harmadik keverés után a két masszát egymásra rétegezve tálakba kanalazzuk. A tálakat mélyhûtõbe tesszük néhány órára. Fogyasztás elõtt ~15 perccel kivesszük a fagylaltot és a tetejét gyümölcsszemekkel díszítjük.










A receptet megtaláljátok a Kifõztük augusztusi számában is. :)

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s