Joghurtos bazsalikom-zöldborsóleves/Erbsen-Basilikumsuppe mit Joghurt

2014-08-13

sponsored links

A zöldborsóleves másképp, kissé szokatlan párosítással... Meleg napok kiváló hûsítõje.

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg mélyhûtött zöldborsó, (vagy friss, pucolva, roppanósra fõzve)
1 fej hagyma
3 ek olívaolaj
30 dkg görög joghurt
20 dkg creme fraiche (alternatív tejföl)
1 marék friss bazsalikomlevél
4 ek citromlé
só, bors
A megpucolt, finomra vágott hagymát 1 ek olajon 1 perc alatt megfuttatom. Hozzáadom a zöldborsót és további 4 percig kavargatva pirítom ( a mélyhûtött borsó addigra felenged). Felöntöm 400 ml vízzel, belekeverem a joghurtot, creme fraiche-t, az bazsalikomleveleket (párat meghagyok díszítésnek) és a citromlevet. Pürésítem az egészet, sózom, borsózom. Jól behûtve, a maradék bazsalikomlevelekkel és olívaolajjal megszórva, megöntözve tálalom.

***
Zutaten für 4 Personen:
400 g TK-Erbsen
1 Zwiebel
3 EK Olívenöl
300 g griechisches Joghurt
200 Creme fraiche
1 Handvoll Basilikumblätter
4 EL Zitronensaft
Salz, Pfeffer
Zwiebel schälen, würfeln. 1 EL Öl in einer Pfanne erhitzen und Zwiebel darin 1 Minuten braten. Erbsen zugeben und 4 Minuten braten. Mit 400 ml Wasser, Joghurt, Creme fraice, Basilikum (einige Blätter beiseitelegen) und Zitronensaft fein pürieren und mit Salz, Pfeffer würzen.  DieSuppe mindestens 2 Stunden kalt stellen. Mit grob geschnittenen Basilikum bestreuen, mit restlichen Öl beträufeln und kalt servieren.
Quelle:  frisch gekocht 04/14

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2014/08/joghurt...

sponsored links

Keres?s