Joghurt teszt

2014-08-01

sponsored links

Növényi joghurtok házilag

A joghurtot mindig is imádtam: a krémes, sûrû görög joghurttól kezdve a frissítõ gyümölcsös joghurt-turmixokig, édesen és sósan. Viszont a szójajoghurt nem jön be igazán……a szaga sem. Újra és újra próbálkozom, biztos, hogy alakulni fog az ízlésem is…:D

 A módszer mindig ugyanaz: növényi tejet melegítek 42-45 C közé, hozzákeverek pár evõkanál joghurtot ( vagy szójajoghurtot, vagy probiotikumot vagy más oltóanyagot, bár eddig még csak joghurttal csináltam ) és megy a cucc a sütõbe, 42 C-ra, 8-10-12 órára. 

1., Szójajoghurt: szójatej+joghurt    

 Ezt rendszeresen készítem, fõleg Alpro tejbõl, mert ebben a legkisebb a szójatartalom. A fõ baj az vele ( a jellegzetes szójaíz mellett ), hogy a Bio Alpro tej cukrozott.

2., Mandula joghurt: mandulatej+joghurt

 Ízre nagyon finom édesen is és sósan is, viszont egyáltalán nem sûrûsödött be, úgyhogy folyós, híg  maradt, még egy éjszakányi hûtés után is. Isteni ivójoghurt, lasszi, ayran készíthetõ belõle, de kenyérsütésre is alkalmas víz helyett.

Persze lehetne némi agar-agarral vagy keményítõvel sûríteni rajta…….:)

3., Kesujoghurt –  csúúúúúúúúcs!!!!!!!

     A receptet egy vegán sajtkönyvben találtam és szenzációsan jó ízre és állagra is. Sûrû és krémes és ízes.

2/3 csésze kesudiót egy éjszakára vízbe áztatunk, majd krémesre turmixoljuk 4 csésze mandulatejjel. Apránként kell a tejet adagolni!!!! Mehet bele 3 teáskanál joghurt – habverõvel “homogenizáljuk”. Kb. 8 órára kerülhet a sütõbe és kész!

Szerintem mandulával is mûködik.

4., Kókuszjoghurt

 Na, ez a hûtõben megkeményedett! Persze csak a zsír a tetején……:) alatta látszik a savóréteg, majd a tej. Pont így:

20140801_082058

Egyébként finoman savanykás, de erõteljesen kókuszízû.

Egyértelmûen a kesujoghurt a befutó, lecsöpögtetve krémsajtot/mascarponét kapunk, tovább csöpögtetve-fûszerezve-lesúlyozva pedig tökéletes joghurtsajtot.



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/08/01/nove...

sponsored links

Keres?s