Japán sajttorta

2017-02-19

sponsored links


Nem tudom miért japán, elsõ ránézésre semmi olyan nincs benne, amitõl az lehetne. Az interneten kering ez a recept, amit ki kellett próbáljak, mert annyira, de annyira gusztának tûnt. Kipróbáltam. Nem csak annyira, de annyira guszta, hanem valóban nagyon finom. Gondolja el mindenki élete legkönnyedebb, leglégiesebb, legpuhább, legfinomabb piskótáját, majd ezt az élményt szorozza meg tízzel. Na ez a japán sajttorta, ha japán, ha nem. Pár hozzávalóból, egyszerûen elkészíthetõ, csodálatos finomság. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:

100 g vaj
100 g mascarpone (vagy hasonló zsíros krémsajt)
130 ml tej
8 tojás
60 g finomliszt
60 g étkezési keményítõ
130 g cukor
csipet só

Elkészítése:

A vajat, a krémsajtot és a tejet gyönge tûzön összeolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a csipet sóval. A sárgákat habosra verjük, majd a vaj-krémsajt-tej keveréket beledolgozzuk. Beleszitáljuk a keményítõt és a lisztet, majd összeforgatjuk a felvert tojásfehérje habbal.

Mire a tészta elkészül a sütõt 140 °C-ra melegítjük.

A ~20 cm-es tortaformát kikenjük vajjal, majd kibéleljük sütõpapírral. A tésztát beleöntjük, majd beleállítjuk egy olyan tûzálló edénybe (mondjuk egy mély tepsibe), hogy forrásban lévõ vizet önthessünk köré, amely félig ellepi a formát. Ezt követõen a sütõbe toljuk és megsütjük, a sütõajtót ne nyitogassuk.

Ha a süteményt kigõzöltük-megsütöttük, tehát eltelt az idõ, akkor óvatosan nyissuk ki a sütõ ajtaját, mert nagy mennyiségû gõz lesz benn, ami balesetveszélyes. Ha a sütõajtót kinyitottuk, nyitott ajtó mellett hagyjuk hûlni, mielõtt kivesszük.
Ha kivettük a sütõbõl, egy tálra tesszük, porcukorral leszórjuk és szeletekben tálaljuk.

Magában is nagyon finom, de csokiszósszal, különleges ízû lekvárral (esetemben grapefruit lekvárral) is nagyon finom, sõt ellenállhatatlan.

(Az eredeti recept szerint 8 tojás sárgájára, de 13 tojás fehérjére van szükség, ám 8 tojás felhasználásával is kiváló lesz az eredmény.)







Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s