Jalapeno szósz

2014-03-07

sponsored links

A jalapeno az egyik legismertebb és leghiresebb csipõs paprika. Nevét a mexikói Xalapa városából kapta, ahol hagyományosan termesztik.
A jalape?o csípõssége 2500 és 10 000 között mozog; ezzel a csípõs vagy nagyon csípõs fajták között foglal helyet. A zöld paprikát csipõsebbnek tekintik mint a pirosat. A pirosat a termelõk vagy a földeken hagyják, vagy chipotlet azaz füstön szárított jalape?o paprikát készítenek belõle. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Jalape%C3%B1o).
Ezt a fajta paprikát szószokhoz, húsokhoz használjuk leginkább.
A következõ szósz receptet nemrég láttam, nagyon jól hangzott, és valóban nagyon finom is.

Hozzávalók: 12 db jalapeno chilli paprika, 1 csésze ecet, 1 kiskanálnyi cukor, 2 kiskanálnyi só, 2 db murok és 1 fehér hagyma apróra vágva, 1 csésze viz, 6 db fokhagyma, melyeket megnyomkodunk, és a héjában megsütünk, majd meghámozzuk.
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk.
Én üvegben tárolom a hûtõben. Kiváló ételek izesitésére, hús pácnak, vagy akár salátákba is.



Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s