Isteni nassolni való, büntetlenül?
sponsored links
Nincs is ennél jobb, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitûnõ reggeli, vacsora alternatíva. Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belõle. Tudom, a padlizsánkrémnek sokféle változata van, én most megmutatom az én variációmat, isteni finom, abbahagyhatatlan, bármikor ehetõ és egészséges?
Klarissz pikáns padlizsánkrém/teljeskiörlésû tortilla chipssel & pirítóssal
Hozzávalók:
1 db nagy érett padlizsán - sötét legyen a színe, és könnyû -
1 fej lilahagyma - apró kockára vágva
? dl extra szûz olíva olaj
2-3 gerezd sült fokhagyma
Fûszerek:
2 csipet himalája só
1 kk dijoni magos mustár
2 csipet ötbors fûszer - mozsárban összetörve
1 kk citrom leve
1 csipet kókuszcukor
Teljeskiörlésû tortilla chips:
Ebbõl a mennyiségbõl rengeteg chips lesz, lehet felezni is akár az adagot.
230 g BIO teljeskiörlésû búzaliszt
20 g lenmagliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
? sütõpor
Reggelire-vacsorára:
kókuszsírban sült bagett pirítóssal ajánlom
Elkészítés:
Készítsük el a tortilla chipseket, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.
Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki, vékony, de tényleg vékony kör alakú vastagságúra, ezáltal lesz ropogós. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta. A kör alakú tésztából, vágjuk ki a háromszögeket.
- Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor tegyük fóliába és a hûtõbe, akár egy hétig is eláll. Késõbb is felhasználhatjuk, bármilyen krémekhez, akár avokádó krém mellé is kiváló nassolni való. Ez nagyon finom, egészséges és helyettesítheti a mindennapokban a boltokban megvásárolt drága chipset. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is imádják -. tehát, a chipsrõl sem kell lemondanunk?
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a háromszög alakú tortilla chipsünket, ahogy elkészülnek, tegyük tányérra, és még melegen, sózzuk meg himalája sóval.
Ha elkészültünk, a padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erõs lángon kell megsütni, én a gáztûzhely platniját használtam, kiválóan bevált.
Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki. Arról nem is beszélve, hogy imádom, amikor sül a padlizsán, ellenállhatatlan illattal árasztja be a konyhát. Ilyenkor már képletesen mondva ?a nyálam is csorog, hogy mikor lesz már kész, és mikor ehetünk belõle?:)
Ha készen vagyunk, tegyük egy fa vágódeszkára, pár percig pihentetjük, majd kettévágjuk egy lapos fakanállal, és kikanalazzuk szépen a sült, füstõs belsejét, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük.
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát kockára vágjuk, és olíva olajon elkezdjük pirítani, hozzá dobva a fokhagymákat héjastul. Mennyei íz hatást kölcsönöz a padlizsánkrémnek a sült fokhagyma.
Ha elkészültünk, akkor adjuk a hagymás ? fokhagymát a padlizsánhoz, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét, és a fenti fûszerekkel ízesítsük. Én nem szoktam turmixszolni, csak lazán, olyan rusztikusan fakanállal jól átkeverem.
Hûtõbe tesszük, 30 percre, de akár egy éjszakán keresztül is hûthetjük. Én bizony nem bírtam várni, és langyosan már faltuk is az isteni finom teljeskiörlésû tortilla chipsszel, igazi nassolni való, akár tv nézéshez is, büntetlenül?
Reggelire pedig kiváló, kókuszzsírban sült bagett pirítóssal.
*Tipp: sütõben is sütetõ a padlizsán, félbe vágjuk, és 180 C-on kb 50 perc alatt átsütjük õket, vagy akár kerti grillen.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz pikáns padlizsánkrém/teljeskiörlésû tortilla chipssel & pirítóssal
Hozzávalók:
1 db nagy érett padlizsán - sötét legyen a színe, és könnyû -
1 fej lilahagyma - apró kockára vágva
? dl extra szûz olíva olaj
2-3 gerezd sült fokhagyma
Fûszerek:
2 csipet himalája só
1 kk dijoni magos mustár
2 csipet ötbors fûszer - mozsárban összetörve
1 kk citrom leve
1 csipet kókuszcukor
Teljeskiörlésû tortilla chips:
Ebbõl a mennyiségbõl rengeteg chips lesz, lehet felezni is akár az adagot.
230 g BIO teljeskiörlésû búzaliszt
20 g lenmagliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
? sütõpor
Reggelire-vacsorára:
kókuszsírban sült bagett pirítóssal ajánlom
Elkészítés:
Készítsük el a tortilla chipseket, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.
Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki, vékony, de tényleg vékony kör alakú vastagságúra, ezáltal lesz ropogós. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta. A kör alakú tésztából, vágjuk ki a háromszögeket.
- Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor tegyük fóliába és a hûtõbe, akár egy hétig is eláll. Késõbb is felhasználhatjuk, bármilyen krémekhez, akár avokádó krém mellé is kiváló nassolni való. Ez nagyon finom, egészséges és helyettesítheti a mindennapokban a boltokban megvásárolt drága chipset. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is imádják -. tehát, a chipsrõl sem kell lemondanunk?
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a háromszög alakú tortilla chipsünket, ahogy elkészülnek, tegyük tányérra, és még melegen, sózzuk meg himalája sóval.
Ha elkészültünk, a padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erõs lángon kell megsütni, én a gáztûzhely platniját használtam, kiválóan bevált.
Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki. Arról nem is beszélve, hogy imádom, amikor sül a padlizsán, ellenállhatatlan illattal árasztja be a konyhát. Ilyenkor már képletesen mondva ?a nyálam is csorog, hogy mikor lesz már kész, és mikor ehetünk belõle?:)
Ha készen vagyunk, tegyük egy fa vágódeszkára, pár percig pihentetjük, majd kettévágjuk egy lapos fakanállal, és kikanalazzuk szépen a sült, füstõs belsejét, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük.
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát kockára vágjuk, és olíva olajon elkezdjük pirítani, hozzá dobva a fokhagymákat héjastul. Mennyei íz hatást kölcsönöz a padlizsánkrémnek a sült fokhagyma.
Ha elkészültünk, akkor adjuk a hagymás ? fokhagymát a padlizsánhoz, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét, és a fenti fûszerekkel ízesítsük. Én nem szoktam turmixszolni, csak lazán, olyan rusztikusan fakanállal jól átkeverem.
Hûtõbe tesszük, 30 percre, de akár egy éjszakán keresztül is hûthetjük. Én bizony nem bírtam várni, és langyosan már faltuk is az isteni finom teljeskiörlésû tortilla chipsszel, igazi nassolni való, akár tv nézéshez is, büntetlenül?
Reggelire pedig kiváló, kókuszzsírban sült bagett pirítóssal.
*Tipp: sütõben is sütetõ a padlizsán, félbe vágjuk, és 180 C-on kb 50 perc alatt átsütjük õket, vagy akár kerti grillen.
Jó étvágyat!
Klarissza