Isteni nassolni való, büntetlenül?

2014-07-24

sponsored links

Nincs is ennél jobb, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitûnõ reggeli, vacsora alternatíva. Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belõle. Tudom, a padlizsánkrémnek sokféle változata van, én most megmutatom az én variációmat, isteni finom, abbahagyhatatlan, bármikor ehetõ és egészséges? :)

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal6Klarissz pikáns padlizsánkrém/teljeskiörlésû tortilla chipssel & pirítóssal

Hozzávalók:

1 db nagy érett padlizsán - sötét legyen a színe, és könnyû -

1 fej lilahagyma - apró kockára vágva

? dl extra szûz olíva olaj

2-3 gerezd sült fokhagyma





Fûszerek:

2 csipet himalája só

1 kk dijoni magos mustár

2 csipet ötbors fûszer - mozsárban összetörve

1 kk citrom leve

1 csipet kókuszcukor

Teljeskiörlésû tortilla chips:

Ebbõl a mennyiségbõl rengeteg chips lesz, lehet felezni is akár az adagot.

230 g BIO teljeskiörlésû búzaliszt

20 g lenmagliszt

250 g görög natúr joghurt

1 kk himalája só

? sütõpor

Reggelire-vacsorára:

kókuszsírban sült bagett pirítóssal ajánlom

Elkészítés:

Készítsük el a tortilla chipseket, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.

Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki, vékony, de tényleg vékony kör alakú vastagságúra, ezáltal lesz ropogós. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta. A kör alakú tésztából, vágjuk ki a háromszögeket.

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal1

- Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor tegyük fóliába és a hûtõbe, akár egy hétig is eláll. Késõbb is felhasználhatjuk, bármilyen krémekhez, akár avokádó krém mellé is kiváló nassolni való. Ez nagyon finom, egészséges és helyettesítheti a mindennapokban a boltokban megvásárolt drága chipset. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is imádják -. tehát, a chipsrõl sem kell lemondanunk? :)

Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a háromszög alakú tortilla chipsünket, ahogy elkészülnek, tegyük tányérra, és még melegen, sózzuk meg himalája sóval.

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal4

Ha elkészültünk, a padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erõs lángon kell megsütni, én a gáztûzhely platniját használtam, kiválóan bevált.

pikáns padlizsánkrém elõkészítése1pikáns padlizsánkrém elõkészítése2pikáns padlizsánkrém elõkészítése3pikáns padlizsánkrém elõkészítése4

Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki. Arról nem is beszélve, hogy imádom, amikor sül a padlizsán, ellenállhatatlan illattal árasztja be a konyhát. Ilyenkor már képletesen mondva ?a nyálam is csorog, hogy mikor lesz már kész, és mikor ehetünk belõle?:)

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal7

Ha készen vagyunk, tegyük egy fa vágódeszkára, pár percig pihentetjük, majd kettévágjuk egy lapos fakanállal, és kikanalazzuk szépen a sült, füstõs belsejét, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük.

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal8



Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát kockára vágjuk, és olíva olajon elkezdjük pirítani, hozzá dobva a fokhagymákat héjastul. Mennyei íz hatást kölcsönöz a padlizsánkrémnek a sült fokhagyma.

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal11

Ha elkészültünk, akkor adjuk a hagymás ? fokhagymát a padlizsánhoz, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét, és a fenti fûszerekkel ízesítsük. Én nem szoktam turmixszolni, csak lazán, olyan rusztikusan fakanállal jól átkeverem.

pikáns padlizsánkrém teljeskiörlésû tortilla chipessel -  pirítóssal20

Hûtõbe tesszük, 30 percre, de akár egy éjszakán keresztül is hûthetjük. Én bizony nem bírtam várni, és langyosan már faltuk is az isteni finom teljeskiörlésû tortilla chipsszel, igazi nassolni való, akár tv nézéshez is, büntetlenül?

Reggelire pedig kiváló, kókuszzsírban sült bagett pirítóssal.

*Tipp: sütõben is sütetõ a padlizsán, félbe vágjuk, és 180 C-on kb 50 perc alatt átsütjük õket, vagy akár kerti grillen.



Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s