Isteni harapnivalók?

2014-08-14

sponsored links

Az Olaszországi Marche tartományból származik, ez a régi recept. A végeredmény miatt nagyon megéri elkészíteni, igaz egy picuri ügyességet igényel az elkészítése, de így is 30 perc alatt készen van. Igazi délutáni nassolnivaló, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, vagy ami még jobb, elõételként/vendégváróként is kínálhatjuk, és bizony, hogy egészséges is? Érdemes kipróbálni?:)

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó12Szardellával-kéksajttal töltött sült olívabogyók/szõlõvel

Hozzávalók:

10 dkg nagyobb magozott olívabogyó ? én kimérve szoktam venni

10 dkg szardellával töltött olívabogyó

5 dkg gorgonzola kéksajt

Bundázáshoz:

kukoricaliszt

tojás

egy csipet himalája só

panko zsemlemorzsa

Sütéshez:

kókuszzsír

Díszítés:

szõlõ

gorgonzola kéksajt

bazsalikom

Elkészítés:

Az olívákat egy fél órára áztassuk vízbe, így veszítenek a sós ízükbõl.

szardellával és kéksajttal töltött olívabogyó elõkészítése1szardellával és kéksajttal töltött olívabogyó elõkészítése2

Ha letelt az idõ, akkor a vízet szûrjük le és itassuk le róla a felesleget.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó18

A szardellás olíva bogyókkal most nem foglalkozunk, azokat már lehet panírozni majd.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó17

A kéksajtot vágjuk fel apró kockákra.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó13

Ezt követõen a magozott olívabogyókat egy éles kés hegyével vágjuk be felülrõl kezdve spirál alakúra, de úgy hogy ne vágjuk végig.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó1

Ha készen vagyunk, vegyünk egy kiskanál végét, én pld. egy jégkrém pálcikát használtam, és óvatosan megtöltöttem az olívákat sajttal.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó3

Ha elkészültünk, akkor a szokásos módon, liszt, felvert tojás és zsemlemorzsába megforgatjuk az összes olíva bogyót ? a szardellásat is ? és egy serpenyõbe jól felforrósított kókuszzsírban, hirtelen kisütjük. -

Az olaj hõfokát egy darabka zsemlemorzsát beledobva ellenõrizhetjük. Ha buborékolva azonnal a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelõ hõmérsékletû -.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó5

Az olívákat kisebb adagokban süssük ki. Amikor mindegyiken ropogós, aranyszínû kéreg képzõdött, szûrõkanállal szedjük ki õket az olajból. Helyezzük õket papírtörlõre lecsepegni. Forrón tálaljuk. Ha kókuszzsírban sütjük, akkor nem is kell lecsepegtetni. :)

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó9

Kínálásnál szõlõvel és még plusz sajt kocka darabkákkal kínáljuk. Díszítjük bazsalikommal.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s