Isteni harapnivalók?
sponsored links
Az Olaszországi Marche tartományból származik, ez a régi recept. A végeredmény miatt nagyon megéri elkészíteni, igaz egy picuri ügyességet igényel az elkészítése, de így is 30 perc alatt készen van. Igazi délutáni nassolnivaló, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, vagy ami még jobb, elõételként/vendégváróként is kínálhatjuk, és bizony, hogy egészséges is? Érdemes kipróbálni?:)
Szardellával-kéksajttal töltött sült olívabogyók/szõlõvel
Hozzávalók:
10 dkg nagyobb magozott olívabogyó ? én kimérve szoktam venni
10 dkg szardellával töltött olívabogyó
5 dkg gorgonzola kéksajt
Bundázáshoz:
kukoricaliszt
tojás
egy csipet himalája só
panko zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír
Díszítés:
szõlõ
gorgonzola kéksajt
bazsalikom
Elkészítés:
Az olívákat egy fél órára áztassuk vízbe, így veszítenek a sós ízükbõl.
Ha letelt az idõ, akkor a vízet szûrjük le és itassuk le róla a felesleget.
A szardellás olíva bogyókkal most nem foglalkozunk, azokat már lehet panírozni majd.
A kéksajtot vágjuk fel apró kockákra.
Ezt követõen a magozott olívabogyókat egy éles kés hegyével vágjuk be felülrõl kezdve spirál alakúra, de úgy hogy ne vágjuk végig.
Ha készen vagyunk, vegyünk egy kiskanál végét, én pld. egy jégkrém pálcikát használtam, és óvatosan megtöltöttem az olívákat sajttal.
Ha elkészültünk, akkor a szokásos módon, liszt, felvert tojás és zsemlemorzsába megforgatjuk az összes olíva bogyót ? a szardellásat is ? és egy serpenyõbe jól felforrósított kókuszzsírban, hirtelen kisütjük. -
Az olaj hõfokát egy darabka zsemlemorzsát beledobva ellenõrizhetjük. Ha buborékolva azonnal a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelõ hõmérsékletû -.
Az olívákat kisebb adagokban süssük ki. Amikor mindegyiken ropogós, aranyszínû kéreg képzõdött, szûrõkanállal szedjük ki õket az olajból. Helyezzük õket papírtörlõre lecsepegni. Forrón tálaljuk. Ha kókuszzsírban sütjük, akkor nem is kell lecsepegtetni.
Kínálásnál szõlõvel és még plusz sajt kocka darabkákkal kínáljuk. Díszítjük bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Szardellával-kéksajttal töltött sült olívabogyók/szõlõvel
Hozzávalók:
10 dkg nagyobb magozott olívabogyó ? én kimérve szoktam venni
10 dkg szardellával töltött olívabogyó
5 dkg gorgonzola kéksajt
Bundázáshoz:
kukoricaliszt
tojás
egy csipet himalája só
panko zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír
Díszítés:
szõlõ
gorgonzola kéksajt
bazsalikom
Elkészítés:
Az olívákat egy fél órára áztassuk vízbe, így veszítenek a sós ízükbõl.
Ha letelt az idõ, akkor a vízet szûrjük le és itassuk le róla a felesleget.
A szardellás olíva bogyókkal most nem foglalkozunk, azokat már lehet panírozni majd.
A kéksajtot vágjuk fel apró kockákra.
Ezt követõen a magozott olívabogyókat egy éles kés hegyével vágjuk be felülrõl kezdve spirál alakúra, de úgy hogy ne vágjuk végig.
Ha készen vagyunk, vegyünk egy kiskanál végét, én pld. egy jégkrém pálcikát használtam, és óvatosan megtöltöttem az olívákat sajttal.
Ha elkészültünk, akkor a szokásos módon, liszt, felvert tojás és zsemlemorzsába megforgatjuk az összes olíva bogyót ? a szardellásat is ? és egy serpenyõbe jól felforrósított kókuszzsírban, hirtelen kisütjük. -
Az olaj hõfokát egy darabka zsemlemorzsát beledobva ellenõrizhetjük. Ha buborékolva azonnal a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelõ hõmérsékletû -.
Az olívákat kisebb adagokban süssük ki. Amikor mindegyiken ropogós, aranyszínû kéreg képzõdött, szûrõkanállal szedjük ki õket az olajból. Helyezzük õket papírtörlõre lecsepegni. Forrón tálaljuk. Ha kókuszzsírban sütjük, akkor nem is kell lecsepegtetni.
Kínálásnál szõlõvel és még plusz sajt kocka darabkákkal kínáljuk. Díszítjük bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Klarissza