Istanbul Pizza ? Szultán pizza (45 cm)

2014-02-07

sponsored links

Szinte elvillant a hét, de semmi baj legalább péntek van így jöhet a menetrend szerinti pizzás post. Kezd rohadtul elfogyni a rendelõs portálokról a friss hús, így próbálok legalább olyanok közül szemezni, melyek legalább egy éve nem jártak az oldalon. Így futottam bele ismét az Istanbul Pizzába akik továbbra is gyanúsan török vérvonallal rendelkeznek. Hosszas elmélkedés eredménye végül a Szultán pizza lett, nem egyszerû két nõszeméllyel pizzát rendelni na…

A 24 darab lehetséges 45-ös varráció közül végül a Szultán elnevezésû lett a szerencsés, mely talán nem tartalmaz olyan sablonos pizzafeltéteket. A részletesebb leírás sejtelmesen árulkodik, de maradnak így is homályos foltok: fokhagymás tejfölös alap, füstölt sajt, bárányhús és csípõs fûszeres zöldségkeverék. Õszintén szólva bárányhúst nem pizzán szoktam enni, de kíváncsian várom mi sül ki egy ilyen csodából.

Esztétikai megjelenés: Egyszerû saját logós doboz, de mikor felnyitottam szó szerint tátva maradt a szám. Ilyen szabályos és tökéletes pizzát régen láttam. Olyan mintha német és japán mérnököket kereszteztek volna, majd a fejükben vihart generáltak és bemagyarázták nekik, hogy õk bizony pizzaszakácsok. Szépen faltól-falig tart a pizza, maximum pár szalvéta félne be mellé. A zöldségkeverék immár konkretizálódott, van itt borsó, répa és kukorica, tehát tényleg nem a megszokott sablont követi a Szultán pizza. Sok apróra kockázott zöldség és pár kicsit jobban átsült bárányhúskocka. A széle szinte tökéletes, egyenletes. A sajt szinte az egész tészta felületén elterül. Viszonylag jól sikerült felszeletelni, de itt még van némi fejlõdni való. 

Pont: 9/10

Ízvilág: A tészta nem ropogós fajta, de így is tökéletes. A sajton érezni a füstös ízt, nem hittem volna elsõ ránézés után. A tejfölös alap nem túl intenzív, viszont szerencsére egyáltalán nem lett száraz így sem. A feltétek közül a répa az egyértelmû különc, fura élmény, de pillanatok alatt meg lehet szokni. A borsó nem éppen egy ízbomba, a kukorica pedig kicsit talán túl édeskés lett. A hús helyenként szinte szenessé sült és porhanyós lett, de a többségével nincsen ilyen probléma. A leírás szerint a zöldségkeverék csípõs, ami úgy ahogy van baromság, szerintem egy fikarcnyit sem csípet és a hölgyek sem panaszkodtak igazán, hogy lángra kapott volna szájuk. Szultán névhez talán egy sokkal karakteresebb ízvilágot vár a többség, de amúgy ezen túllibbenve semmi baj az egésszel, finom!

Pont: 8/10

Mennyiség: A második vagy a fene tudja hányadik meglepetés a centizésnél ért. A megszokott menetrend, hogy az étlapon szereplõ átmérõbõl átlagosan egy centi hibázik, de voltak persze súlyosabb esetek is. A törökök viszont pont árral szemben mennek és majdnem egy centivel nagyobb átmérõvel szerelték a Szultán pizzájukat. Feltétekbõl semmibõl nem szenvedünk hiányt, mindenbõl bõségesen került a tésztára. Egyedül a csípõs fûszert kellene jó alaposan megduplázni vagy csupán karcosabb alapanyaggal dolgozni. A tészta normál vastagságú, de kicsit már közelít a vékonyabb szekcióhoz. Mivel volt elfogyasztásában némi segítség, így a 100%-ig pontos diagnózist nem tudom megállapítani, de mindenesetre nagyon jónak tûnik minden oldalról.

Pont: 9/10

Kiszállítási idõ: Eléggé megvagyok lõve, mivel a szórólapon kapásból 3-4 étteremcím is van, melyek közül egyik sincsen a világvégén hozzám képest. A legesélyesebb tõlem 700 méterre van és talán ennek is köszönhetõ a 31 perces villámgyors kiszállítás. Az e-mailben kerek 50 perccel csalogat, nálam ezt most jelentõsen túlteljesítették. A futár jó arc és legalább negyvenszer kívánt jó étvágyat annak ellenére, hogy átlagos borravalót kapott és semmi extra grátisz bónusz.

Pont: 9/10

Ár/érték: A Szultán kincse ami egy centivel nagyobb, mint azt vártam pontosan 1690 forintba kerül pénztárcánk számára. Annak ellenére, hogy a török konyhának nem éppen a pizza a fõ profilja, egészen jól adják elõ, sok pizzériát laposra verhet ilyen produktummal. Pár apró igazítással szinte tökéletes lehet, gondolok itt elsõsorban a csípõsség jelentõs fokozására. Az õsanya azaz az Istanbul Török Étterem legtöbb portálon fényképes étlappal várja az éhezõket, ami nem nagy kunszt viszont remekül segíthet a választásban, fõleg ha az étel neve alapján fingunk sincsen mi lehet az valójában. 45-ös méretben szinte az olcsó kategóriához tartozik és ennél vannak olcsóbb összeállítások az étlapon.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/istanbul-pizza-szultan-...

sponsored links

Keres?s