Istanbul Kebab ? Gyros tál

2014-04-30

sponsored links

A tegnapi gyrosos post után nekem is megjött a kedvem, így felkerestem az elsõ szembejövõ kajáldát ahol kapni. A Tészta. közvetlen szomszédságában pár hete nyitott csupán meg egy új igazi török sablonra épült kebabos. Igényes hely, tipikus gyorséttermi kialakítással. A belsõ világos és egészen sok ülõhelyet rejt, viszont ilyen napsütéses idõben egyértelmûen a terasz a csábítóbb. Kintrõl nyugodtan szemlélhetjük a Kálvin tér nyüzsgõ, rohanó világát.

Visszakanyarodva az ételre igazán anti-kreatív voltam a gyros tál választással, ennél sablonosabb tényleg nincsen. A személyzet még félig betanuló fázisban, viszont egy talán tulaj szerû figura olyan szinten nyomta nekik a parancsokat, hogy hirtelen leginkább egy kiképzõtábor közepén éreztem magam és nem egy étteremben. A lehetõségeink nagyjából szokásosak azaz, hagyma-csípõs mehet? Hús fronton kizárólag csirkével kérhetjük, nincsen borjú például ami nagy kár. Köretnek viszont már nagyobb skáláról van szerencsénk választani, én maradtam egy egyszerû hasábburgonyás alapnál. A nyitási szaggatás érezhetõ még a kasszánál is, de talán ez pár hét múlva már csak a múlté lesz.

Esztétikai megjelenés: Nem estem seggre a látványtól, kicsit olyan mintha házhoz kértem volna, helyben azért a legtöbb török konkurencia is összeszedettebben prezentál. A három cikk pita nyitja fentrõl lefelé haladva a sort, amely alatt a híg tán joghurtos öntet és a kicsit megsárgult saláta lakozik. A húson minimális mennyiségben, de felfedezhetõ a csípõsnek szánt öntet. A hús átlagos méretû csíkokra lett nyesve, nem maradtak hatalmas kockák benne. A burgonya köret a pincében kapott helyet, amibõl alig egy két hasáb látszik ki alap esetben oldalról. Kis turkászás után találni pár karika paradicsomot és némi hagymát, aztán ennyivel ki is fújt a mutatvány.

Pont: 7/10

Ízvilág: A burgonya minden csak nem finom. Egyszerre olajos és nehéz, illetve mivel a tök alsó szinten van nyakába kapott minden öntetet szószt és bármit ami folyékony. Átázott és mállós lett, nem éppen a legjobb amivel találkoztam török kebabosnál. Hirtelen jött bánatom a hús némileg kompenzálja, ez enyhén fûszeres és kellemes omlós, ez már jóval jobban szerepel, mint a köret. A szószok közül a csípõs leginkább csak színezék, egyáltalán nem csíp szerintem. A joghurtos öntet talán picit túl híg és szó szerint ennek a már említett krumpli itta meg a levét. A zöldségek közül értékelhetõ eredményt egyedül a paradicsom tudott felmutatni, a saláta és a hagyma szinte teljesen ízetlen. Utóbbitól vártam leginkább többet, de ez így még elsõ randi kompatibilis kategória is megvan. A pita szeletekkel nem igazán lehet hibázni, mindenki ismeri milyen és ez pont olyan, semmi extra magozás vagy csavar nincsen benne.

Pont: 6/10


Mennyiség: Egy nagyon vékony másnapos réteg öleli körül gyomrom, ami talán kicsit ferdít a valóságon, de minden tudásom és rutinomat összeszedve figyeltem minden részeltre. A hús és a burgonya a legmeghatározóbb mennyiség ügyileg a tálban, ezek simán kiadják az egésznek 65%-át. A többi értelemszerûen eloszlik. A csípõs szósz kevés lett rajta, így fikarcnyit sem ér, pedig legalább csíphetne. A joghurtos öntet pont elég, egy hajszállal ha sûrûbb lenne annak csak a krumpli látná elõnyét, de hát ezt dobta most a gép. Mennyiségre rendben van, valahol az átlagos mezõnyben foglal helyet tapasztalataim alapján. A bõ négy órás adag gond nélkül megvan.

Pont: 8/10

Ár/érték: A tál 1500 forint amihez jár fél liter akármilyen Coca-Cola termék is. Így kettõ nem mondható drágának. A tegnapi Gyradiko bevallom jobban csábít, mint ez mivel egy hónap múlva nehezen tudnám felidézni, egészen beleolvad a csillió-egy török kebabos közé. A belsõ és a kialakítás egy szinttel az átlag felett van, de talán ez természetesen egy újonnan nyitott helynél. Van még mit csiszolni a török csodán, de egyenlõre nálam inkább a szomszédban a Tésztások a nyerõbbek. A nyári idõszakban viszont tuti nyerõ helyen vannak és teraszuk igazi vendégcsalogató csapdaként szolgál.

Pont: 6/10

(szeretnéd tudni, hogy a sok kebabos közül éppen melyikrõl van szó? KLIKK IDE és megmutatjuk)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/istanbul-kebab-gyros-ta...

sponsored links

Keres?s