Ismét batáta

2014-05-10

sponsored links

Elég régen írtam édesburgonyás fogásról, most jöjjön az egyik kedvencem. Létezik egy Hasselback-burgonya nevû étel, melynek a lényege, hogy a krumplit vékonyan be kell vagdosni, sajttal, vajjal puhára kell sütni. Na, én ezt fejlesztettem tovább, édesburit használtam, valamint lilahagymát és érlelt sonkát is, amik ugye nagyon jó barátságban vannak egymással (meg velem is :) ). Az eredmény pedig ez a gyönyörûség lett, ami már a színeiben kedvére való az ember lányának, de az illata és az íze az, aminek senki sem tud ellenállni. Ti sem fogtok csalódni, ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá!

Sonkával, sajttal, hagymával sült édesburgonya

DSC_4167s

Hozzávalók 4 fõre:

4 db batáta (édesburgonya, egyenként kb. 25 dkg-osak)

20 dkg érlelt sonka (pl. serrano)

2 közepes lilahagyma

Összesen 15 dkg reszelt sajt, többféle vegyesen (én edamit, karavánt, cheddart és parmezánt használtam)

Só, bors

5 dkg vaj



Az édesburgonyákat meghámozzuk, széltében félcentinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alján egy centi vastagon egyben hagyjuk, hogy legyezõ alakú legyen. A vágásokba felváltva teszünk sonkát majd hagymát, tepsibe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a vajat, borsozzuk és óvatosan megsózzuk (használhatunk még más zöldfûszert is, pl. rozmaringot, római köményt).

DSC_4162s

200 fokos sütõbe toljuk, addig sütjük, míg az alja is megpuhul, villával ellenõrizzük. Mikor kész, a tetejükön elosztjuk a reszelt sajtot, meglocsoljuk az edény alján összegyûlt vajjal, pár percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt megolvad.

DSC_4175s


Hasonló bejegyzések:





Batáta ? édesburgonya


DSC_0893s
Gombaszezon III.



Stahl ? ismét? :)


O
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s