Ismerjük meg egymást!

2014-01-31

sponsored links

Trollanyu invitált erre a játékra, amit szívesen elfogadtam tõle.
Nem tartom rossz dolognak, hogy egy kicsit jobban megismerjük azokat a bloggereket, akiknek a receptjeit nap mint nap olvassuk, és mi magunk is kísérletezünk belõlük. :)

A játékban az a feladat, hogy belinkeljük azt a bloggert, aki minket meghívott, majd áruljunk el magunkról 7 olyan dolgot, amit esetleg az olvasóink még nem tudnak rólunk. Ezután adjuk tovább a stafétát, és hívjunk meg 7 másik bloggert a játékra.
Ezt az utolsó pontot nem biztos, hogy teljesíteni fogom, ugyanis a kevés szabadidõm miatt nagyon ritkán kommentelek más blogokban, leginkább csak olvasgatni szoktam, és lementeni  magamnak a jó recepteket. :)
De a játék többi részét szívesen teljesítem, lássuk hát a 7 pontos listát, amit igyekszem megválaszolni:

1.  Kedvenc ételeim: A szárnyasok és a halak mindenféle variációban, a zöldséges tészták, és a saláták. A sütemények közül a túrós és a gyümölcsös sütik a gyengéim, azoknak nem tudok ellenállni. :)

2.  Az elmúlt 5-6 évben (Párom gyomor- és reflux betegsége miatt) egyre nagyobb hangsúlyt fektetek az adalékmentes és lehetõleg minél egészségesebb táplálkozásra, és a most 9 éves fiamat is ebben a szellemben neveljük. Szomorú tény, hogy a gyerekeknek szánt italokban és termékekben (és itt nem csak édességekre gondolok) mennyi E-szám, adalékanyag és egyéb fölösleges dolog van. Ehelyett inkább kölesgolyót, natúr joghurtot, gyümölcsöt, minõségi gyümölcsleveket és valódi gyümölcsbõl készült szörpöket adok neki. Csokoládéból pedig szintén csak jó minõségût, leginkább Németországból származót kap.

3.  Az eredeti szakmámból kifolyólag  (miszerint eladói és boltvezetõi végzettséggel rendelkezem, és 10 évig dolgoztam élelmiszer üzletben), már a kezdetektõl fogva is tudatos vásárlóként jártam bevásárolni. Vagyis tudtam, hogy a polcon mindig hátra kell nyúlni a hosszabb szavatossági idejû joghurtért, tejért, vajért, túróért. Ezt a mai napig is ugyanígy teszem, teljesen belém rögzõdött... (Szakmai ártalom? :)) )
Az összetételt pedig minden esetben elolvassuk, mielõtt megveszünk valami újat.

4.  Az eredeti foglalkozásomat kisfiam születése óta nem ûzöm, - a munkabeosztás és a hétvégi munkaidõ miatt - ugyanis nehezen lett volna összeegyeztethetõ a családdal.
Jelenleg egy banknál dolgozom, de az idei évre nagy terveim vannak: külföldre készülök, kint szeretnék dolgozni. Elsõsorban Ausztria vagy Németország jöhet számításba.

5.  Nagyon jól beszélem a németet (ez az egyetlen nyelv, amit a magyaron kívül tudok), korábban dolgoztam már Ausztriában. A szépsége miatt ez az egyik kedvenc európai országom, de Svájcot és Németországot is nagyon szeretem. :)

6.  A családdal egyik kedvenc idõtöltésünk a természetjárás, nagyon sokat kirándulunk és utazunk, amikor tehetjük. Tervezem is, hogy ezzel a témakörrel, és a kirándulásokon készült fotókkal kiegészítem a blogot, vagy esetleg új blogot indítok az élménybeszámolóknak és a képeknek. (Szerintetek melyik legyen?)

7.  Imádom a kreatív hobbikat, nagyjából 10 éve kezdtem ilyesmivel foglalkozni, amikor a fiacskámmal kismama lettem, és itthon maradtam. Nagyon sokáig készítettem gyöngyékszereket, aztán kötöttem, horgoltam, keresztszemest varrtam, képkereteket festettem. Mostanra már csak a varrás maradt meg mindebbõl, az utóbbi 1 évben szerettem bele a gobelinek varrásába, és ha van egy kis szabadidõm, akkor ezzel foglalkozom. Na meg persze a sütéssel-fõzéssel, a gasztroblogok olvasásával, és ahogy Trollanyu is írta, szeretek fõzõs mûsorokat nézni a tévében. Ezt leginkább a német csatornákon teszem - ott vannak kifejezett kedvenceim - de Jamie Oliver és Nigella Lawson mûsorait is nagyon szeretem.
A hobbijaimhoz tartoznak még a téli sportok és a snooker (de ezeket leginkább csak a tévében szeretem nézni), a kertészkedés, a virágok és a szobanövények, és természetesen a fotózás. :)

Hát nagyjából ennyi lennék én, ha valami érdekel még benneteket, kérdezzetek bátran.
Köszönöm a játék-lehetõséget, átgondolom még, kinek is tudnám továbbadni...

Azt hiszem, meg is találtam a 7 jelöltemet (nem volt egyszerû, mert elég sokan megkapták már mástól, akikre gondoltam), de végül elkészült a névsor:

1. Juci  - Könnyû a fõzés, ha van mibõl!
2. Andi - Csakis kedvtelésbõl
3. Viki - Viki egyszerû konyhája
4. Edit - Kalandok a konyhában
5. Kata - Katakonyha
6. Mónika - Torkos Kuckó
7. Aliz - Alizkonyha


Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/01/i...

sponsored links

Keres?s