Ismerjük meg egymást.

2014-01-29

sponsored links

Ezt az interaktív blogismerkedõs játékot Szera indította útjára és rengeteg blogba megérkezett az elmúlt egy- két napban. A célja, hogy olyan 7 információt tudjunk meg a másikról, amit eddig még nem, majd adjuk tovább a stafétát 7 másik blogtársnak. Engem Okki kért fel, hogy osszak meg magamról pár  érdekességet, íme:
 
1. Még sose festettem be a hajamat, semmilyen színûre, szeretem az eredeti árnyalatát, ami télen sötétbarna, nyáron pedig már már szõkés barna. Ráadásul utoljára 3- 4 éves koromban volt rövid, azóta vagy fenékig vagy vállig, esetleg e kettõ közöttig érõ méretei voltak. Sõtt frufrum is totyogóként volt utoljára, idegesít.
 
2. Szívbõl utálom a ribizlit, ugyanis gyerekként a Nagyszüleim kertje rogyásig volt vele és az volt a feladatunk a nyári szünetben Tesómmal egyetemben, hogy mind egy szálig leszedjük, hogy Anyu el tudja adni a piacon, sok más egyéb kerti gyümölccsel együtt. Ezért bosszúból csak szörp vagy lekvár/jam formájában vagyok hajlandó elfogyasztani :)
 
3. Az egyik pupillám renyhébben mûködik, mint a másik egy autóbalesetnek "köszönhetõen", ezért ha hirtelen megyek fényrõl árnyékba vagy éppen fordítva, akkor furcsálló tekintetek szoktak rám meredni, bár elsõre nem tudják megmondani miért fura az arcom, de aztán koppan a tantusz. Ráadásul, ha fáradt vagyok az egyik szemhéjam jobban megereszkedik, mint a másik, így igazán vicces önarcképeket tudok generálni :P
 
4. Pé- vel csak az esküvõnk után költöztünk össze 6 év "járás" után, amit mindenki vakmerõségnek gondolt, de mi biztosak voltunk benne, hogy együtt minden helyzetet meg tudunk oldani, hisz annyi mindenen mentünk keresztül együtt elõtte is, és nekünk lett igazunk ;) Döccenõk és surlódások természetesen vannak, de humorral és mókázással minden helyzeten úrrá tudunk lenni, bár néha erõsen hasonlítunk egy vehemens olasz házaspárra.
 
5. Hadilábon állok a zöldségekkel, finnyás vagyok. Pé szerint egyszerûen csak válogatós, lehet benne valami, de azért igyekszem. Egyre több zöldségfélével kötök barátságot, amikre korábban rá sem tudtam nézni. Ebben valószínûleg nagyban segített, hogy most már nagyrészt én fõzök magunkra (a szülõket nehéz visszautasítani ha ételcsomagolásról van szó), így nagyobb kedvvel futok neki az ilyen jellegû kihívásoknak, de a karfiolnak még az illata is kiborít, lehet hogy vele sosem leszek jóban. Ami nehezítõ tényezõ még a fõzést illetõen, hogy Pé allergiás a gyümölcsök és csonthéjasok 70%- ára nyersen, így alaposan át kell gondolni mit hogy készítek el.
 
6. Reál tagozatosként végeztem a gimnázumban, de csak azért nem kerültem az elején a humán osztályba (bár mindkét területen jók voltak az eredményeim), mert valamiért a két osztályfõnök az utolsó pillanatban elcserélt egymás közt egy másik lánnyal. Ez a kettõsség azóta is megvan bennem, ugyanis informatikusként dolgozom a hétköznapokban, de a hétvégéken, ha van rá igény rendezvényeken szórakoztatom a gyerekeket különbözõ foglalkozásokkal. Szeretem kontrasztosan vagy mondjuk inkább úgy változatosan élni az életet :) Vízöntõ vagyok így mindenbe belakapok, ami kicsit is érdekel.
 
7. Repes a szívem, hogy a szórakozóhelyekrõl kitiltották a dohányzást, nem bírom a cigi füstöt, nem is gyújtotttam rá egy szálra sem sosem. Csak egyszer kóstoltam bele egy szivarba, de nem értem mi a jó benne, a pipának legalább jó illata van, bár szerintem arra sem fogok rászokni. A másik ilyen szenvedély, amit elutasítok, az a kávé. Egyedül süteményekben látom értelmét édesen, no de miért jó töményen, röviden, cukor nélkül?
 
Jól bõ lére eresztettem a mondókámat, de remélem nem bánjátok.

A játék szabályai:
1. Linkeld be azt a bloggert a blogodba, aki felkért.
2. Ossz meg magadról hét különleges/hétköznapi dolgot.
3. Kérj fel további 7 embert ugyanerre, nevezd meg és linkeld be õket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd õket a blogjukon, hogy kiválasztottad õket.

Akikrõl szeretnék többet megtudni, ha van kedvük játszani:
Csibakalandok
Muskátli büfé
Garffyka
Ízek...torták...más állatfajták
Borsó receptje
Hatodikként/Hetedikként jöjjön bárki, aki kedvet  kap hozzá, mert úgy látom a többségnél már járt ;)


Folytats a blogon ... sunisuti.blogspot.com/2014/01/ismerju...

sponsored links

Keres?s