Intelligens sütemény - recept IQ bajnokoknak

2014-01-20

sponsored links

intelligens krémes

Létezik egy sütemény, a neve: intelligens krémes. Olyan kis helyes, nem? Nem attól intelligens, hogy hülyék nem tudják megcsinálni, ezen sütike elkészítése nem igényel se diplomát, ugyanakkor az se feltétele, hogy meg legyen a 8 általánosod!

Ha nincs elõttünk kép róla (de akkor is ha van), elgondolkodhatunk, hogy vajon ki és miért adta neki ezt a nevet? Mitõl lesz egy krémes intelligens? Valószínûleg nem attól, hogy a hozzávalók maguktól másznak elõ a spájzból és a hûtõbõl, sõt a robotgép sem magától kel életre, hogy összedolgozza a cumót. Akkor?

A válasz rém egyszerû. Egy tésztát keverünk, ami már a keverés végén is furcsának tûnhet. Nem lesz konkrétan homogén, de azért mégis. Ez a lényege. Ahogy a tésztát a tepsibe öntjük, sütés közben szépen magától kialakul a három, jól elkülöníthetõ, különbözõ textúrájú réteg. Mindez jó esetben, mert elképzelhetõ - fõleg, ha nem megfelelõ méretû tepsit választunk -, hogy egy rétegû lesz, az pedig amolyan tejpités állagra fog hasonlítani, de úgy is szeressük, megesszük. Tejpitébõl is annyi féle, ahány ...

Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/20...

sponsored links

Keres?s