Indul a Zizi Konyhája!

2017-12-16

sponsored links

Hát ez a nap is eljött, hogy errõl írhatok nektek. Lesznek saját mini fõzõkurzusaim, a saját, új konyhámban!!! Eljöhettek hozzám(nk) és fõzhettek együtt velem és más lelkes jelentkezõkkel. ?

Fotó: Kállai Márton (Ez még nem saját konyhámban készült fotó!)

Onnan indultam, hogy…

2008 õszén létrehoztam egy blogot… zizikalandjai.blogspot.com néven. Semmi célom nem volt, igazából I. vett rá (mint ahogy rávett a Twitterre és az Instagramra – és milyen jól tette ? ), hogy csináljak egyet… persze õ találta ki a blog nevét is. Egy posztom árválkodott hónapokig, amit egyedül anyukám nézett meg (már nincs fent a blogon, ne is keressétek ? ).

2009 nyarán aztán jött Juci barátnõm, aki írt egy utazós blogot és rávett, hogy kezdjek valamit a Zizi kalandjaival. Ráhúztunk egy sablont (ami már nincs meg) és elkezdtem írni mindenfélérõl, többnyire utazásról és ételrõl. Július 28-án jelent meg az elsõ receptem, egy vegán lecsós bulgur, noha, akkor még csak vegetáriánus voltam. Berobbant a gasztroblog láz, egyre több magyar és külföldi blogot bújtam és valahogy a cél nélkül elindult Zizi kalandjai elindult egy gasztroblog irányába. Egyre több vegetáriánus, vegán étel receptjét osztottam meg. Vicces látni most a régi bejegyzéseimet, de a fejlõdés (fotózás, receptek, írás terén – úgy gondolom megtaláltam a saját “hangomat”, stílusomat – szerintetek is? ? ) nyomon követhetõ.

2011 augusztusában egy londoni utazás következett, kiutaztam saját pénzbõl egy gasztroblogger konferenciára (sajnos nem írtam róla bejegyzést) és megismerkedtem soksok külföldi gasztronómiáért rajongó bloggerrel, akik azóta a barátnõim lettek, sikeres szakácskönyv szerzõk és utaztunk is egymáshoz. Sokat inspirálódtam, tanultam a konferencián, érdemes volt kiutazni. Aztán barátságot kötöttem itthoni bloggerekkel is, kezdtem megismerkedni a hazai gasztronómiai élettel, és felfedeztem Budapest vega oldalát.

2012-tõl kitartóan blogoltam, igyekeztem minõségi munkát kiadni a kezembõl, megint megújult a blog ruhája. A visszajelzések alapján is átjött az olvasóknak a letisztultság, az átláthatóság. Titokban elkezdtem álmodozni egy saját szakácskönyvrõl.

2013 tavasza… megszületett elsõ kisfiunk, Ádi, aki a vega gyerek lett. ? Ebben az évben õsszel kezdtük meg a hozzátáplálást, amelyrõl néhány bejegyzés is született: elsõ, második, harmadik, negyedik, ötödik. Nem volt nehéz írnom Ádi hozzátáplálásáról, ugyanis nagyon-nagyon jó evõ gyerek lett. Már az elsõ falatka répapürét lelkesen ette és azóta is mindig mindent megeszik, amit elé rakunk. Érdekli a fõzés, manapság már saját maga szeret alkotni a konyhában. Fejben megalkotja az ételt, én pedig segítek neki elkészíteni.

2014 októberében aztán elindultak a Mit eszik a vegagyerek? sorozatok, amelyekben egyszerûen csak fotókat teszek fel az ételekrõl, hogy Ádi (és most már Áki is) miket eszik (esznek). Ezzel szeretnék inspirálni mindenkit (fõleg anyukákat), hogy viszonylag rövid idõ alatt össze lehet dobni változatos, tápanyagokban gazdag, ízletes ebédet vagy vacsorát mindennap a családnak.

2015 õszén több kiadó is megkeresett egy lehetséges szakácskönyv megírása miatt.

2016 év elején megszületett második kisfiunk, Áki. Ezen év elején ültem le elõször beszélgetni a Boook Kiadóval, akivel nagyon egymásra találtunk. Rövid tervezgetés után megszületett a Vegán Reggeli ötlete, amelyen azonnal elkezdtem dolgozni és az egész nyarat receptek tesztelésével és leírásával töltöttem. Szeptemberben lehullt a lepel és elárultam nektek, hogy hamarosan megjelenik az elsõ vegán Zizi szakácskönyv.

2017 év eleje… még fel sem ocsúdtam a Vegán Reggeli megírásából, már jött az újabb könyv tervezése, receptek tesztelése nagyon rövid idõ alatt, éjszakába nyúló laptop püfölés, amikor a recepteket pötyögtem be. Majd tavasszal elõrukkoltam a hírrel, hogy hamarosan megjelenik a Mit eszik a vega gyerek? szakácskönyv. Mindkét könyv kedves a szívemnek, a reggelis azért, mert az elsõ, a vega gyerekes azért, mert a gyerekeimhez kötõdik.

Az évek során nagyon sokan kérdeztétek, hogy mikor tartok fõzõtanfolyamokat, ahol tanulni tudtok, ismerkedni a vegán étrenddel, konyhával. Vannak olyanok, akik nemrég írtak nekem, hogy családostul átálltak a vegán étrendre és jól jönne egy kis segítség fõzés terén, meg abban, hogy mit, hol lehet beszerezni, mi legyen a kamrában, a hûtõben, hogy egészséges reggelit, ebédet vagy vacsorát tudjanak készíteni a családnak. Mindezekre a kérdésekre választ kaphattok, ha eljöttök hozzám! ?

Többféle kurzust állítottam össze (majd bõvülni fog a lista), így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezõbbet:

Vegán brunch
Kezdõ vegánoknak vagy haladó hedonistáknak: késõi reggeli és korai ebéd egyben (a brunch szó a breakfast és a lunch, a reggeli és az ebéd kifejezésekbõl tevõdik össze). Könnyed, frissen facsart, préselt zöldség- és gyümölcslevekkel kezdünk, ezt követi egy laktató turmix, amivel kibírjuk addig, amíg a többi finomság elkészül. Lesz vegán rántotta, többféle humusz, saláta, puding és még sütemény is. Nem maradunk éhesek, az biztos!

Vegán lettem, mit egyek?
Sokan hirtelen váltanak vegán étrendre és elbizonytalanodnak, hogy mit is ehetnek, ami tápláló, finom és jól is laknak tõle. Ez az óra a kezdõ vegánoknak, vagy a vegán étrend iránt érdeklõdõknek szól, akik egyszerû, olcsó ételek elkészítésével szeretnék megalapozni a tudásukat.

Vegán családi ebédek, vacsorák
Ez az óra fõleg anyukáknak, házitündéreknek, dolgozó nõknek szól, akik szeretnének családbarát recepteket megismerni, amelyek tálalásával jól lakatják a gyerekeket, a családot és a nem vegán rokonságot is. Leves, fõétel, saláta és még egy desszert is belefér egy teljes családi menübe!

A fõzõkurzusokra a lentebbi gombra klikkelve tudtok jelentkezni, de a blogom fejlécében találtok egy Zizi Konyhája menüt, amelyre klikkelve minden információt mindig könnyen megtaláltok (hogyan lehet jelentkezni, hol lesz a kurzus, stb.).

Várlak benneteket szeretettel!


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/12/indul-a...

sponsored links

Keres?s