Imádott fûszerkertem

2014-06-06

sponsored links

Gondoltam, kicsit megmutatom, mibõl fõzök, vagyis milyen fûszerekkel ízesítek. A zöldfûszerek a gyengéim, még a konyhaasztalon is rendszerint citromfû, vagy snidling díszeleg :)
Maga a fûszerkert nem egy nagy puccosan berendezett hely, a növények nem sorakoznak katonás rendben. 2-3 évvel ezelõtt hoztam egy-egy palántot, kiültettem, aztán hagytam õket érvényesülni, nem ültetgettem át, mert eddig jól megvannak.

Egyre szebbek, egyre több van, én pedig egyre jobban imádom õket! :) Számomra a friss fûszer az étel lelke, nálam minden étel alapját a fûszer képezi. Magyarán, általában a fûszer a kiindulópont az ételeinkhez, csak leszaladok a kertbe, amit pedig találok, azzal fõzök. Tárkonyos krumplilevest. Csorbát léstyánnal. Kapros-ordás palacsintát, vagy pörkölteket. Petrezselymes újkrumplit. Bazsalikomos bruschettát. Majoránnás csirkét. Snidlinges, korianderes friss salátákat.Vagy citromfüves-mentás teát :)

Természetesen, a variációk száma a végtelen, de mindenképp óriási segítség, ha van az embernek saját fûszerkertje. Az a legjobb benne, hogy bármilyen egyszerû ételhez elegendõ egy-egy friss fûszer ahhoz, hogy mennyei legyen.

Csokros petrezselyem (díszpetrezselyem)

Léstyán

Kapor

Majoránna

Koriander

Bazsalikom (nemrég ültettem, még nem terjedt el)

Csombor

Tárkony 

Snidling kivirágozva (metélõhagyma)

Oregánó- magból palánta, ami nem fejlõdött, és véletlenül az udvaron maradt, most meg úgy látszik, mégis lesz valami

Citromfû

Menta
Tárkony, léstyán már jól elbokrosodott, levágtam, fagyóba raktam, késõbb újrahajt mindkettõ.
Kaporból is rengeteg nõtt, nagy csomag már a fagyóban.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/06/imadot...

sponsored links

Keres?s