Ilyen egyszerû lecsót készíteni!

2014-07-02

sponsored links

Beindult a lecsó-szezon! Nálunk vitathatatlanul.

Tojással, rizzsel,  kolbásszal vagy virslivel, a világ legegyszerûbb étele. Elrontani nehezebb, mint jót fõzni belõle!

Lecso


A tennivaló csupán annyi, hogy felvágjuk a paprikát (karikára mondjuk), a paradicsomot és egy fej vöröshagymát.
A hagymát kevés olajon megpároljuk utána hozzáadjuk egy serpenyõbe a zöldségeket és addig fõzzük míg a paprika, paradicsom szaftot ereszt és összerottyan. Ha szükséges önthetünk alá fél-egy deci vizet, fûszerezzük kevés sóval.
Félidõ tájt mehet bele felkarikázott kolbász is. Attól csak még jobb lesz a zamata.

Az én arányaim 2 fõ részére:


1 nagyobb fej vöröshagyma,
0,5 kg paprika,
0,5 kg paradicsom,
2- evõkanál olaj,
vagy zsír

Tojással, rizssel, vagy roston sült hús mellé.



Hasonló bejegyzések:




nlc-fahéjaskókusztejes1
Kézmûves fahéjfagylalt, egyszerûen (laktózmentes, vegán)


Csokisszelet03
Egyszerû csokis szelet


Csokis kuglóf 2
Különlegeset egyszerûen: nagyon csokis kuglóf, fahéjas mázzal



Svéd húsgombócok szilva csatnival




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/07/02/ilye...

sponsored links

Keres?s