Illatos csirke bazsalikommal és mustárral
sponsored links
Õszibarack, sajt és csirke egy tányéron, mindez bazsalikommal megkoronázva?.
A bazsalikom egy rendkívül finom illatú, de nem túl hivalkodó fûszernövény. Ami ráadásul nem csak a lasagne vagy pizza kísérõje lehet, mint tudjuk, hanem bizony eperrel és citrommal is kitûnõen társíthatjuk. Ezúttal pedig egy gyors vacsora, vagy épp vasárnapi ebéd ötletet láthattok. A husi önmagában is nagyon finom, készíthetjük serpenyõben, vagy grillen is. De ha még sütünk hozzá egy kis barackot, valamint sajtot, akkor igazán ?ünnepivé? tettük a menüt.
Hozzávalók
2 nagy marék friss bazsalikom levél
3 ek olíva olaj
2 ek mustár
só, bors, fokhagymapor
50 dkg csirkemell
A bazsalikomot apróra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A felszeletelt csirkét ezzel a páccal bekenegetjük, és kis idõre hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt a barackot kevés vajon serpenyõben megsütjük. Ehhez félbe is vághatjuk, vagy cikkezzük. Érdemes keményebb barackkal dolgozni. A csirkemellet olíva olajon megsütjük. Végül grillezhetõ sajtot is sütünk. A barack-sajt-csirke kombináció pedig zseniális, ne hagyjátok ki! Salátával fogyasztottuk, de a köretet mindenki maga választhatja meg. Jó sütögetést, jó étvágyat!
Gyertek FACEBOOK-ra is, várlak titeket szeretettel!
A bazsalikom egy rendkívül finom illatú, de nem túl hivalkodó fûszernövény. Ami ráadásul nem csak a lasagne vagy pizza kísérõje lehet, mint tudjuk, hanem bizony eperrel és citrommal is kitûnõen társíthatjuk. Ezúttal pedig egy gyors vacsora, vagy épp vasárnapi ebéd ötletet láthattok. A husi önmagában is nagyon finom, készíthetjük serpenyõben, vagy grillen is. De ha még sütünk hozzá egy kis barackot, valamint sajtot, akkor igazán ?ünnepivé? tettük a menüt.
Hozzávalók
2 nagy marék friss bazsalikom levél
3 ek olíva olaj
2 ek mustár
só, bors, fokhagymapor
50 dkg csirkemell
A bazsalikomot apróra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A felszeletelt csirkét ezzel a páccal bekenegetjük, és kis idõre hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt a barackot kevés vajon serpenyõben megsütjük. Ehhez félbe is vághatjuk, vagy cikkezzük. Érdemes keményebb barackkal dolgozni. A csirkemellet olíva olajon megsütjük. Végül grillezhetõ sajtot is sütünk. A barack-sajt-csirke kombináció pedig zseniális, ne hagyjátok ki! Salátával fogyasztottuk, de a köretet mindenki maga választhatja meg. Jó sütögetést, jó étvágyat!
Gyertek FACEBOOK-ra is, várlak titeket szeretettel!