Il Treno Expressz ? Csípõs csirkemell

2014-05-08

sponsored links

Szinte az egyik napról a másikra nõtt ki a semmibõl egy Il Treno Expressz szemben a Nemzeti Múzeummal. Szomszédságában az Irish Cat Pub ahol már több ízben megfordultam, igazi egyik alkalommal sem az étkezés volt a cél, sokkal inkább némi sör rabul ejtése. Visszatérve a frissen nyitott étetõre, ha emlékeim nem csalnak ezelõtt egy kávézó volt a helyén ami szépen lassan lehúzta a rolót és bezárt. A nevében is benne van, hogy ez nem éppen a gyertyafényes randevúknak helyet adó étterem, sokkal inkább a napközben pillanatok alatt befalható kaják hazája. Az étlap ezt remekül tükrözi, igazi több típusú kaja van jelen, de azokból is leginkább 5-6 különbözõ fajta és kifújt. Természetesen a pizza alap, de annál sablonosabb megoldást tényleg nem tudnék kitalálni, minthogy Il Trenoban faljak egy szelet pizzát.

A grillezett ételek szekció között leltem meg a boldogságot, a csípõs csirkemell képe egyértelmûen meggyõzött, na meg az is, hogy várhatóan megizzaszt kicsit falatozás közben. Egybõl felajánlották, hogy a képen látható tócsni korongokat lecserélhetem hagyományos hasábburgonya köretre, de antikreatív napom lévén maradtam az eredeti felállásnál és nem kezdtem el variálgatni semmit.

A helyiség követi a letisztult, egyszerû mégis elegáns elvet. Könyöklõknél és sima asztaloknál is helyet lehet foglalni, de a vendégek jelentõs hányada így is inkább elvitelre dolgozik. A konyha egybõl az alsó szint és a galéria között van, ami egyet jelent leginkább, mégpedig azt, hogy a kajaillat remekül bejárja az egészet és távozás után még órákig érezzük az aromákat.

Esztétikai megjelenés: Pár apróságtól eltekintve azért egészen rendben van a tálalás. Az elvárásaim aligha voltak, de a mûanyag evõeszközök láttán kicsit azért csalódtam. Persze olcsó, nem kell mosni meg tudom is én, de olyan szinten szarra nem jó, hogy azt megfogalmazni is nehéz. A villával még-még lehet bánni, de a késsel maximum fingot lehet szeletelni anélkül, hogy elpattanjon egy erõsebb nyomás hatására. Visszaugorva a kajára, két egyforma méretõ tócsni ami ha jól láttam mirelit, szóval nem a legfrissebb. Maga a csirkemell vastagon kapott fûszerbõl és mustáros szószból, de ehhez hatástalanítani kell a rajta fekvõ bacon csíkokat és hagymakarikákat. Az eldobható tányér harmadik fakkjába némi saláta került amit szintén leborítottak némi mustárra hajazós szósszal. Összességében egy elfogadható gyorskajáldás minõség, csodákat nem kell várni.

Pont: 8/10

Ízvilág: A bacon jó ropogós lett, de hihetetlenül sótlan és ízetlen, nem tudom mintha kamu lenne és csak valami hallucinációm eredménye lenne ami kivetül a tányérra. A tócsni szerencsére nem tocsog az olajban, ízre ezek így tejföl és sajt nélkül nem nagy csodák, de köretnek elmegy. A csirkemell viszont rendben van és semmi para nincsen vele, alaposan fûszerezett ami sokat dob a fogás megítélésén. A mustáros öntet amit kapott karakteres ahogy kell. A csípõsség nem állandó jelleggel van jelen, apró paprikakarikák biztosítják az élményt, melyek erõssége egy jobb közepes kategóriát ütnek meg nálam, de erõsen edzettek már a rendszereim e téren. A hagyma a baconhöz hasonlóan sok vizet nem zavar, teljesen randi kompatibilis kiadás. A zöldséges köret átlagos ízû, rajtalévõ szósznak nevét nem sikerült megfejtenem, valamilyen édeskésebb akármi, egészen jól illik hozzá. A legdominánsabb íz egyértelmûen a mustár ami azért baj, mert elvégre egy csípõs csirkemellet kértem és nem mustárosat.

Pont: 6/10


Mennyiség: A látszat csal, elsõ pillantásra úgy tûnt, hogy a húst kifelejtették, de kiderült, hogy csak jófajta álcázást kapott. A csirkemell egészen korrekt és jó vastag példány. A rajta lévõ mustáros szósz több, mint bõséges adag. A baconból négy félcsíkot kaptam, ami tökéletesen elég lenne rá abban az esetben ha lenne is íze. A tócsnik nem túl vastagok, de a két korong így is elegendõnek bizonyul a köret szerepére. A salátás rovat inkább jelképes, mint kiadós, de legalább nem lesz kajakóma tõle. Hagymából szinte két adagnyit is kaptam néha úgy éreztem, de különösebben engem nem zavart. A hús annyi fûszert kapott, hogy az egészen átlagos és kissé ízetlen fogás sikerült kicsit megdobnia, ez jó húzás volt a szakács részérõl. A csípõs paprika karikák egészen jól adagoltak, ha figyelmesen elosztjuk akkor szinte minden második falatra jut egy. Összességében egy könnyed nem túl laktató, erõs három órás adagnak érzõdik, napközben pont megfelelõ egy átmeneti tûzoltásra.

Pont: 7/10

Ár/érték: Árban majdnemhogy bajnok az Expressz, a legdrágább fogás is csak 1190 forint, de a többség meghunyászkodik az ezres határ alatt. A csípõs csirkemell mondjuk pont felette van 1090 forintos árával, de ennyiért nem mondanám, hogy rablás. Expressz funkció egészen jól ellátja, a kajára alig kellett 6-7 percet várni, de voltak fogások is amik azonnal vihetõek, de ebben a bajnok a pizza továbbra is. A személyzet ottlétem alatt egy apróbb vitába került, hogy éppen ki is a szakács, amit rohadtul nem értettem, de mosolyogni jó volt rajta. Idõhiány és ötlettelenség ellen tökéletes választás lehet, de nem hiszem, hogy ha éppen valami finomra ácsingózok akkor az elsõ ötletem a Múzeummal szemben lévõ Il Treno ugrik majd be elsõre.

Pont: 7/10

(ha szeretnéd tudni merre is van pontosan ez az Il Treno Expressz étterem akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/il-treno-expressz-csipo...

sponsored links

Keres?s