Húsvéti sütemény

2014-04-19

sponsored links


A Húsvét már itt toporog az ajtóban, és mi mással is tudnánk jobban ráhangolódni, mint egy - az ünnepet idézõ - süteménnyel. Nálam ismét túrós édesség készült. :D Hiába, nem tudok elszakadni tõle. Túró asszonyság meg én nagyon jó kapcsolatot ápolunk, nélküle már semmi nem lenne az igazi. :D Na jó, csak viccelek. Igazából megvagyok én Húsvétkor túró nélkül is, sõt valószínûleg vasárnapra és hétfõre nem is rukkolok elõ olyan édes vagy sós süteménnyel, ami tartalmazza ezt a szívemnek annyira kedves hozzávalót. Most azonban jónak láttam elhasználni a fagyasztóban gubbasztó maradék málnámat, ami Anyáék egykori kertjének számunkra utolsó termésébõl való. Szomorú, de az a kert nem terem több málnát nekünk. Na de vissza a sütihez!
A málna elég jól mûködik túróval, hát még, ha marcipánnal is megfejeljük; van is 1-2 olyan tortám, ami az említett 3 hozzávaló összeházasításából jött létre, csak nem pont úgy, mint ez a mostani sütike.
A díszítéshez vehettem volna csokitojásokat is, de amikor egyik nap a kezemben tartottam egy teáskanalat, rádöbbentem, hogy tojás alakja van. Gondoltam, megmártom csokiban, lesz, ami lesz, és ha megszilárdulás után ki bírom belõle feszegetni, akkor tök jó lesz vele dekorálni. Nem bírtam, ezért más módszerhez folyamodtam, de tényleg ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/04/husve...

sponsored links

Keres?s