Hólabda
sponsored links
Most, hogy esett a hó is, aktuálissá vált ez a téli sütemény, ha már kint is lehet hólabdákat gyúrni. :)
Hozzávalók
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 23 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A piskóta elkészítését itt olvashatjátok. A tésztából 2 lapot kenünk, és úgy sütjük meg.
- Kevés tejjel csomómentesre keverjük a liszttel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk.
- Utána beletesszük a forró tejbe a keveréket, és addig fõzzük, kevergetve, míg besûrûsödik.
- Ha kihûlt, kikeverjük a vajjal.
- A piskótából korongokat szaggatunk egy cm-es átmérõjû kör alakú szaggatóval.
- 2-2 korongot megtöltünk krémmel, majd kicsit hûtõbe tesszük.
- Ha kivettük a hûtõbõl, körbekenjük még krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott étcsokoládét kenünk.