Hûtõs kefires pogácsa

2014-02-26

sponsored links

Ez az elsõ pogácsa, amit hûtõben kelesztettem. A sütés elõtt sem hagytam pihenni, a sütõben szépen megemelkedtek, még szélesedtek is, de egyáltalán nem részegeskedtek be. Az eredmény egy omlós, puha pogácsa. Akár egy pohár tej vagy kakaó mellé kiváló kísérõ lehet. Mi most apró kis szendvicseket készítettünk belõlük, ketté vágtuk, maci sajttal megkentük és szalámival béleltük.
Hozzávalók 22 db pogácsához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztõ
  • 1 tk cukor
  • 2 kisebb tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl kefir
  • 1 tojás sárgája a lekenéshez
Az élesztõt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és meghintjük a cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojások sárgáját, a kefirt, a felfutott élesztõt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órára a hûtõbe rakjuk.  Érdemes egy nagyobb tálba tenni, mert a hûtõben is kel a tészta.
Erõsen lisztezett felületre borítjuk, ahol 1 ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy lisztbe mártott, közepes méretû pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A két tenyerünk között megsodorjuk, így magasabb kis tornyok lesznek a pogácsák.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük 1 kisebb tojás sárgájával.
Elõmelegített sütõben 25 perc alatt hõlégkeveréssel 180 fokon megsütjük.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/02/hutos...

sponsored links

Keres?s