Hûsítõ gyümölcsleves, roiboos teából készített tejszínes groggal

2014-08-17

sponsored links


Osztrigát pedig nem eszem. Az én ételem legyen halott - ne beteg, ne sebesült - halott!
?Allen Stewart Konigsberg?

HOZZÁVALÓK, 6 személyre:
Grog:
3 db filteres (0,10) Rooibos teafû, 1 liter víz, 3 dl narancslé, 1 dl citromlé, 1 dl fehérbor, 1 dl rum
1 dl tejszín, 0,10 méz, 0,10 kristálycukor, 1db (rúd) fahéj, 30 db szegfûszeg, 15 db szegfûbors, 3-4 szál citromfû levelek
Gyümölcsök:20 dkg/fõ (ízlés szerint összeállítandó)
Görögdinnye, mézdinnye, ananász, narancs, mangó, kivi gyümölcs, piros szõlõ, szilva, eper, málna

Elkészítése:
Tegyük fel a vizet forrni. Öntsük bele a narancslét, citromlét, fehér bort és a rumot. Tegyük bele a fûszereket, majd a mézet és a kristálycukrot. 10-15 perc intenzív forralás után, tegyük bele a filteres teafüvet és a citromfû leveleket. Fedjük le, és húzzuk félre. 5 percnyi pihentetés múlva, szûrjük le. Keverjük hozzá a tejszínt, és ismét forraljuk fel egyszer. Tegyük hûtõbe, és jól hûtsük le.
A gyümölcsöket tisztítsuk meg és magozzuk ki. Tetszés szerint daraboljuk fel.
Tálalásnál az tányér közepébe halmozzuk a gyümölcs darabokat, ráöntjük a hideg tejszínes grogot, majd citromfû levéllel díszítjük.
Foodafok

Folytats a blogon ... usubufood.blogspot.com/2014/08/husito...

sponsored links

Keres?s