Húsvéti ötletek és finomságok gyûjteménye

2014-04-16

sponsored links

Avagy mi kerüljön az ünnepi asztalra?



Néhány ötlet húsvétra...

Itt a tavasz, a kertekben nyílnak a tulipánok, sõt, ezen a hétvégén már Húsvét lesz! JNyilván ezt senki nem felejtette el, azonban bizonnyal szép számmal akadnak olyanok, akik még nem fogtak bele a húsvéti készülõdésbe, a lakás feldíszítésébe és még az ünnepi süteményekrõl sem döntöttek. Éppen ezért az ünnep elõtti utolsó napokban egy ötletgûjteménnyel szeretnék kedveskedni azoknak, akik tanácstalanul várják az ünnepeket, vagy még nem volt idejük átgondolni, mit készítsenek! A következõ rövid összefoglalóban néhány gyorsan elkészíthetõ dekoráció, valamint sós és édes különlegesség receptjét találjátok!

Hímes tojások

Hímes tojások.

A hagyományos magyar tojásírást azoknak a lányoknak ajánljuk, akik unják már az egyszerû piros tojásokat. Figyelem, a tojások írókázása a látszat ellenére egyáltalán nem bonyolult feladat, csupán egy írókára van szükség, amit bármelyik kézmûves boltban beszerezhettek!


Húsvéti nyuszi tojásból

Nyuzsika tojásból.

Az ünnepi asztal dísze lehet még ez a tojásból készült vidám nyuszi is, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek!


Húsvéti fonott kalács


A húsvét ünnepkörének talán egyik elengedhetetlen kelléki a sós, vagy édes kalácsok. A kalácsfonás csak egy kis gyakorlást igényel, de ehhez is találtok fázisfotókat a bejegyzésben, mely részletesen bemutatja a 6-szálból készült kalács készítésének menetét.


Szilvia szelet

Szivia szelet.
Azoknak, akik a krémes sütiket kedvelik a Szilvia szeletet ajánlom, hiszen a mézes lapok között megbújó csokis és vaníliás krémet egy mennyei csokiréteg koronáz meg a sütemény tetején!


Whisky alapú fûszeres csokoládé likõr

Nem csak locsolóknak!

A locsolókat nem csak színes tojásokkal, hanem szíverõsítõ itókával is illik várni. Erre az egyik legalkalmasabb ez a fûszeres csokoládé likõr lehet, ami azon kívül, hogy tojásmentes, szupergyorsan is elkészíthetõ!


Katica keksz
Katica kekszek.
Azoknak a háziasszonyoknak, akik gyerekeket várnak az ünnepek alatt, érdemes elkészíteni ezeket a vidám katica kekszeket. Azon túl, hogy ezek a kekszecskék remekül kiegészítik az ünnepi asztalt, még nagyon finomak és gyorsan elkészíthetõek!


Csokinyuszi

Csokinyuszi.
A bátrabb édesanyák, vagy akár fiatalabbak is nyugodtan nekifoghatnak házi csokinyuszi készítésének, hiszen az ehhez szükséges formát kézmûves boltokból nagyon olcsón beszerezhetjük! A kézmûves boltokban csokitojás formákat is lehet vásárolni, így akár egy egész kis húsvéti kosarat meg lehet tölteni a házi készítésû csokinyuszikkal és csokitojásokkal.


Nyuszi pogácsa

Nyuszi pogácsa.
Azoknak pedig, akik nem kedvelik az édességet meleg szívvel ajánlom ezeket a nyuszi alakú tejfölöspogácsákat, amik napokig puhák maradnak, így akár 2-3 nappal korábban is elkészíthetjük õket!


 Kellemes húsvéti készülõdést kívánok, ildiKOKKI


Folytats a blogon ... ildikokki.blogspot.com/2014/04/husvet...

sponsored links

Keres?s