Húsvéti Kendermagkrémes Kuglóf - A nagy Donum Terrae Teszt 3. Receptverseny Hetére

2014-04-15

sponsored links




Mi is az a Donum Terrae ?

,,  Azt jelenti: a Föld Ajándéka. Márkanevünk manufakturális eljárással készült magolajok, olajos magvakból készült natúr krémek és ecetkülönlegességek válogatott csoportját öleli fel, melyeket családi vállalkozásunk kis- és nagykereskedõként forgalmaz. A saját termesztésû tökmagtól a vadontermõ gránátalmáig a legkiválóbb minõségû alapanyagokból készült termékeink egészséges és finom ízeket hoznak el minden olyan háztartásba, ahol fontos az, hogy zamatokban és tápértékben egyaránt gazdag ételek kerüljenek az asztalra. Héjnélküli pirított tökmag baráti borozásokhoz, tökmagkrémes és napraforgós mártogatósok vendégváró falatkákhoz, diókrém és földimogyorókrém szendvicsekbe és süteményekbe, ezerízû olajok öntetekhez és húsokhoz, selymes gyümölcsecetek salátákhoz és frissítõ nyári koktélokhoz?
 A Donum Terrae minden cseppje íz és egészség! "

Ha felkeltettem az érdeklõdéseteket, akkor ezen a linken tovább olvashattok a termékekrõl.

Tóth Nacsa Ági a Boldog Kukta blog szerzõje szervezésében egy Donum Terrae termékekbõl készült ételek, desszertek receptverseny indult az elmúlt hetekben.
A versenyben, 24 gasztroblogger vesz részt, három héten keresztül.
Az elsõ hét az elõételek hete volt, a másodig héten a fõételek versenyeztek , mindkét héten kiváló receptek születtek 8-8 gasztroblogger részvételével.
Elérkeztünk az utolsó héthez amikor a desszerteké a fõszerep, Ági felkérésére az utolsó 8 gasztroblogger receptversenyben én is részt veszek.
Ági nem árulta el melyik magkrémet fogom kapni, ezért nagyon vártam hogy ha meg jön a csomag mit is fog rejteni. Amikor kinyitottam a csomagot nagyon elbizonytalanodtam, mert a csomag egy kendermagkrémet rejtett. Számtalan, fõétel és elõétel recept jutott eszembe, de desszert ! . . . az nem .
Aztán egy nap elteltével kitaláltam hogy készítek egy élesztõs kuglófot, nem hagyományos módon amibe bele varázsolom a kendermagkrémet.
A család és a barátaim szerint nagyon finom lett. Remélem nektek is elnyeri tetszéseteket ?

A kendermagkrém összetételérõl és jótékony hatásairól  itt olvashattok és ha elnyerte tetszéseteket akkor ugyanezen a honlapon meg is rendelhetitek.



Hozzávalók 1 literes kuglóf formába :
113 ml tej
237 g liszt
1 evõkanál szárított élesztõ
25 ml langyos víz
75 g cukor
8 db tojássárgája
1 teáskanál só
1 teáskanál vanília aroma
63 ml olvasztott vaj
100 g kendermagkrém

Díszítéshez :
200 g étcsokoládé, 2 teáskanál olaj
50 g fehér csokoládé, 1 kávéskanál olaj

Vaníliás öntethez :
Félcsomag Dr Oetker házi krémes por
8 deci tej

Elkészítése :
Felmelegítjük a tejet majd öntsük át egy nagy tálba és adjunk hozzá 90 g lisztet , majd keverjük jól össze.
Hagyjuk kihûlni , közben az élesztõt langyos vízben oldjuk fel és adjunk hozzá fél evõkanál cukrot, 5 percig pihentessük.
Ezután belekeverjük a lisztes tejbe és letakarva duplájára kelesztjük.

Szintén egy nagy tálban kikeverjük a tojássárgáját a sóval, vanília aromával és a maradék cukorral.
Addig keverjük egy elektromos habverõvel,  míg ki nem fehéredig ! Nagyon habosra !
Ezután hozzá keverjük a megkelt tésztánkat és az elektromos gépünkön kicseréljük a habverõt a dagasztókarokra, majd hozzá keverjük a maradék lisztet is, amivel 7 percig dagasztjuk.
Bele dagasztjuk az olvasztott vajat, utána a kendermagkrémet és így dagasztjuk tovább 10 percig.
Olajjal lekenünk egy mûanyag fóliát és befedjük vele a tálban lévõ tésztánkat.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor duplájára kelt, ismét dagasszuk át 2-3 percig, míg a levegõ ki nem megy belõle és újra takarjuk le a fóliával és ismét kelesszük duplájára.

Végül, ismét nyomkodjuk ki a tésztából a levegõt, 1-2 mozdulattal dagasszuk át a tésztát és mivel ragadós a tészta vizes kézzel rakjuk át a  hideg vajjal kivajazott kuglóf formánkba.
Takarjuk le a fóliával és addig kelesztjük amíg a kuglóf formánk pereméig nem jön fel a tésztánk.
Elõmelegítjük a sütõt, 180 -fokra gáz 4 , és tûpróbáig sütjük , kb 50 perc.

Vaníliás öntet elkészítése :
A krémes port a tejjel egy gépi habverõvel habosra keverünk és a hûtõbe rakjuk
Ha fél csomag  krémes port keverünk ki 8 deci tejjel akkor pont vanília öntet sûrûségû krémet fogunk kapni.

Amikor a kuglófunk már kihûlt, olvasszuk fel az étcsokoládét az olajjal és vonjuk be vele a kuglófunkat, majd olvasszuk fel a fehér csokoládét is az olajjal és csíkokban spricceljük át vele az étcsokoládét.
Hûtõbe rakjuk dermedni.

Végül tetszés szerint díszíthetjük és szeletenként vanília öntettel kínáljuk.
Kitûnõ hidegen is, de nekem egy kicsit átlangyosítva még finomabb.













Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/husveti...

sponsored links

Keres?s