Húsvét vége recept ? Tormás-sonkás tojáskrém

2014-04-22

sponsored links

Maradékhasznosítás folyik lassan a csapból is. Én se maradjak már ki a sorból, hisz a hûtõben figyel fél kötözött sonka és 7 db fõtt tojás. Gyanítom sokaknál hasonló a szituáció. Kaptok tehát egy ilyen receptet, és ezennel megígérem, hogy jövõ áprilisig nem hozok se sonkát, se fõtt tojást, áll az alku? :-)

sonkás tojáskrém

Reya Pikáns tormás tojássalátája egész hétvégén a szemeim elõtt lebegett. De valahogy nem volt rá érkezés, és nem készült el. Helyette azonban ma elkészült ennek a tovább fejlesztett verziója nálam, ami már nem salátaként, hanem krémként funkcionál. Pirítósra kenhetjük, vagy valami fincsi ropogóst mártogathatunk bele, például ha maradt pogácsánk, akkor azt! ;-) Brutál jó, ízletes, és egyszerre tûnt el ebben a receptben néhány tojás, némi sonka, és torma is, sõt a hûtõben lapuló medvehagymámból is egy kevés. Tojások pucolásával együtt kemény 2 perces mûvelet volt ennek az elkészítése.

Hozzávalók

3 fõtt tojás

1 ujjnyi szelet füstölt, fõtt sonka

1-2 púpos tk torma (ízlés dolga)

1 ek majonéz

1 tk olajban eltett medvehagyma

2 ek tejföl

só,bors

A tojásokat megpucoljuk, egy mély tálba tesszük. Rádobjuk a felkockázott sonkát, a tormát, a majonézt, a medvehagymát, a tejfölt, egy szóval mindent. Fogjuk a botmixert és pürésítjük. Ha túl sûrû, még 1 ek tejfölt tehetünk hozzá. Kóstoljuk meg, mert a sonka sóssága lehet, hogy elegendõ, azonban ha mégse, akkor sózzuk, borsozzuk. És készen is vagyunk. Jó étvágyat hozzá!

Tipp: a medvehagyma elhagyható. De tehettek bele metélõhagymát is helyette. Torma helyett mustárral is készíthetitek.


Hasonló bejegyzések:





Sonkás tészta


medvehagymástúró
3 tuti recept medvehagymával



Még mindig sonka?.


DSCF3696
Sonkás pogácsa régi recept alapján




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/22/husve...

sponsored links

Keres?s