Húsvét

2014-04-20

sponsored links

Beköszöntött a húsvét, nem annyira sikerült készülõdni rá, de pár apróbb dolog azért elkészült.
Ez elsõ a fürjtojás volt. Még korábban vettem, szombaton volt idõm kifújni. (a 15 tojás több, mint másfél óra volt, de szépek lettek) Nagyon nem sikerült már díszítésre használni, de majd jövõre. (o;

Pinteresten találtam egy jópofa nyulas mintát még tavaly, most idén elkészült.

A húsvéti tojások most is hagymahéjjal készült. Ezt a technikát még mindig nagyon szeretem.

A sonkát kuktában fõztem meg. A kuktában fõzés nálam elég parás dolog, valamiért nem rajongok érte. De már szokom. Jelenleg úgy néz ki, hogy elõkészítésként végigolvasom a teljes használati utasítást, majd utána merem használni. Szóval az az idõ, amit a kuktában való fõzéssel megspórolok, kb. elvész az olvasással, de hát próbálkozom. (o:
A fõzõvizet nem öntöttem ki, nagyon finom az fõzelékhez vagy tartalmasabb leveshez. Mivel most nagyon sok lett, illetve ritkán szoktam sonkát fõzni, arra jutottam, hogy kis porciókban lefagyasztom. A 3 dl-es pohárba tettem a zacskót, azt töltöttem fel a füstölt hús alaplével (így könnyû tölteni, nem folyik mellé), és mindre ráírtam alkoholos filctollal, hogy mi van benne, és mikor tettem be. És irány a fagyasztó!

És végül egy kép a nappaliból. Piros tojással, orgonával és a kerámia csirkével:

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/04/husvet.html

sponsored links

Keres?s