Húst sütni csak pontosan, szépen

2014-01-02

sponsored links

Évek óta sütök szilveszter este malacot, ahogy errõl a blogon már korábban is beszámoltam, de õszintén bevallom, a bõrös malackaraj sütéséhez most elõször használtam a húshõmérõmet. Gyönyörû, fiatal malachúst kaptam a hentesnél, és otthon, ráérõsen készítettem el, úgyhogy végre elõkerült a régóta a fiókban fekvõ mérõeszköz. Az eredmény a korábbi évekhez képest sokkal, de sokkal jobb volt. Persze eddig sem sütöttem ehetetlenül szárazra a malacot, de mivel a sertés esetén az ember igyekszik mindenképp elkerülni, hogy a közepén vagy a csontnál bármennyire is nyers maradjon, bizony elõfordult, hogy a kelleténél tovább sült a hús.

Az arany középutat egyértelmûen a megfelelõ mérõeszköz használatával lehet megtalálni: a húshõmérõt már a sütés elején a karaj közepébe szúrjuk, és addig sütjük, amíg a maghõmérséklete el nem éri a 62-63 Celsius fokot. Persze a bõrét is figyeljük közben, de ha jól állítottuk be a sütõt, az szép pirosra, ropogósra fog sülni, mire a hús közepe az említett hõfokot eléri. Az eredmény: tökéletes omlós, finom, szaftos hús.

malachushomero.jpg

Ahogy tehát a mennyiségek pontos megállapításához is konyhai mérleget használunk, éppúgy érdemes a húsok pontos hõmérsékletérõl is mérõeszköz segítségével meggyõzõdni, egy ilyen húshõmérõ ráadásul kifejezetten olcsón beszerezhetõ, már egy elrontott sült is többe kerülhet (fõleg, ha marháról van szó).

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2014/01/02/hust_su...

sponsored links

Keres?s